Рівненські експерти взяли участь у малинівських читаннях

Рівненські експерти взяли участь у малинівських читаннях

22.11.14 16:12 0 654
Опануванню нових сучасних методів досліджень та видів експертиз в НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області, підвищення якості отриманих результатів сприяє наукова робота, що проводиться як самостійно, так і у співпраці з іншими науковими установами.

Упродовж 14-15 листопада заступник начальника НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Олег Гайдук взяв участь в міжнародній конференції «Малиновські читання», яка відбулася в Острозькій академії.

Під час заходу науковці обговорили актуальні питання з різних галузей права, а пленарне засідання цілком було присвячене постаті Іоаникія Малиновського та його внеску в розвиток юриспруденції. Участь в організації конференції взяли вчені з шести країн: України, Угорщини, Узбекистану, Казахстану, Росії та Білорусії. До Острозької академії було надіслано близько ста наукових робіт.

«Малиновські читання» проходили в семи секціях, у тому числі «Кримінальний процес та криміналістика, судова експертиза».

На теперішній час очевидно, що для вирішення різноманітних завдань під час розслідування будь-якого кримінального правопорушення важливу роль відіграє судова експертиза. Зростання потенціалу криміналістичних експертиз та їх впливу на правоохоронну практику спричиняє появу багатьох її видів. Серед них судова дактилоскопічна експертиза вирізняється не лише рівнем розвитку методики, а й завданнями, які вона вирішує. Через широке використання відбитків пальців рук на таких документах, як посвідченні водія, закордонних паспортах, візах для в'їзду в країну, банківських документах тощо, збільшилась кількість суперечок щодо можливих маніпуляцій із відбитками пальців рук.

Олег Григорович на засіданні секції «Кримінальний процес та криміналістика, судова експертиза» підняв низку питань щодо особливості проведення дактилоскопічної експертизи з урахуванням можливості фальсифікації слідів. Надані ним пропозиції, після спільного наукового обговорення, були схвально прийняті, що є першим кроком до вдосконалення існуючих методик дослідження.

СЗГ (за матеріалами НДЕКЦ) УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: слідчих зі ...
Наступна новина: Луцьк: на фініші - ...

КОМЕНТАРІ