Річницю Революції Гідності відзначили загальнообласним круглим столом «Український відлік»

Річницю Революції Гідності відзначили загальнообласним круглим столом «Український відлік»

22.11.14 12:52 0 704
Загальнообласний круглий стіл «Український відлік», приурочений річниці Революції Гідності, відбувся 21 листопада у центрі Євростудій ТНЕУ. Такі ж круглі столи провели у районних центрах області. Участь у заході взяли представники обласної влади, Штабу національного спротиву, громадських об'єднань, молодіжних організацій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих на Майдані та воїнів, загиблих в зоні проведення АТО.

Як зазначив модератор круглого столу, заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, цього дня і влада, і громадськість повинні звітувати, що вони зробили для розбудови української держави.

«З ініціативою провести такі круглі столи на всеукраїнському рівні керівництво Тернопільської обласної адміністрації звернулося до Президента України Петра Порошенка, - зазначив Леонід Олексійович. - Сподіваємося, нашу ідею підтримають в інших регіонах. Як ми знаємо, 15 грудня 2013 року у Тернополі відбулося «Віче гідності». Хоча тоді ще ніхто не знав, що ті події ввійдуть в історію як Революція Гідності. Тому мешканці Тернопільщини можуть пишатися, що певною мірою дали назву революції».

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що зараз наша місія – контролювати процес розбудови української держави, що вона відповідала вимогам учасників Революції Гідності.

«Ні в якому разі ми не можемо допустити, щоб повторилися помилки 2004 року, - додав. – Тоді після хвилі людського піднесення наступили розчарування, байдужість ,зневіра, втрати довіри до влади».

Учасник круглого столу, народний депутат Верховної ради України VII скликання Олег Сиротюк наголосив, що активні учасники революційних подій у непростий час не ховалися від відповідальності, а зуміли об'єднатися і прийняти правильні рішення.

«Після революції кожен з нас займався своєю діяльністю - хтось обіймав посади у владі, хтось продовжував займатися громадською роботою, але перед нами всіма постали однакові завдання - зміна системи, докорінні реформи, очищення влади. Майдан продемонстрував якими ми маємо бути. Там ми розуміли необхідність діяти спільно,незважаючи на перешкоди. Зараз наше завдання продовжувати те, що нас об'єднало і реалізувати ту ціль, яку ми перед собою поставили», - акцентував увагу Олег Мирославович.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 28-річного ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ