На Тернопіллі у ТНПУ ім. В. Гнатюка вшанували жертв Голодомору

На Тернопіллі у ТНПУ ім. В. Гнатюка вшанували жертв Голодомору

22.11.14 17:37 0 712
Круглий стіл, присвячений вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років, відбувся 21 листопада у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка. Ініціатори проведення заходу – студенти історичного та філологічного факультетів.

Участь в заході взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. Він наголосив, що штучно створені голодомори – найбільший злочин в історії людства, вони спричинили демографічну катастрофу , наслідки якої даються взнаки і .

« важливо відкривати ті сторінки історії, які пов'язані з передумовами голодомору, - зазначив Леонід Олексійович. - Впродовж більше як 10 років у селах на сході України відбувалися повстання. Зараз це називають «народною війною». Голодомор був відповіддю на ті постання і на політику комуністичного режиму загалом. На жаль, досі люди не відчувають і не знають цієї тяглості подій».

Перед присутніми виступили декан історичного факультету, доктор історичних наук, професор Микола Валентинович Бармак, декан філологічного факультету, доктор філологічних наук, професор Тетяна Пилипівна Вільчинська, доктор історичних наук, професор Павло Степанович Коріненко, доктор історичних наук, доцент Петро Зеновійович Гуцал. Вони розповіли про причини і наслідки Голодомору, озвучили спогади очевидців тих страшних подій, наголосили на важливості дослідження проблеми Голодомору та необхідності його правової оцінки міжнародною громадськістю.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час Голодомору та запалили свічки пам'яті.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Управління ДСНС у ...
Наступна новина: На Вінничині долю ...

КОМЕНТАРІ