У Тернополі в конференц-залі Центру Євростудій ТНЕУ відбувся загальнообласний «круглий стіл» на тему «Український відлік»,присвячений Дню гідності та свободи

У Тернополі в конференц-залі Центру Євростудій ТНЕУ відбувся загальнообласний «круглий стіл» на тему «Український відлік»,присвячений Дню гідності та свободи

22.11.14 09:06 0 685
Участь у «круглому столі» взяли голова обласної ради Василь Хомінець, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра, народний депутат України 7 скликання Олег Сиротюк, члени Штабу національного спротиву, активісти тернопільського Майдану та представники громадських організацій і ЗМІ.

Виступаючі говорили про Революцію гідності як визначальний етап формування української політичної нації, приділили увагу тернопільському Майдану та його ролі в революційних подіях. Багато йшлося про студентську молодь як рушійну силу Революції та участь молодих у добровольчих батальйонів в зоні АТО.

Голова обласної ради Василь Хомінець зазначив: ” Революція гідності постала не на порожньому місці. Українці генетично – вільна нація. Нас надихають герої визвольних змагань, які вели наші діди та прадіди. Зима 2013-2014 назавше змінила кожного українця та країну в цілому. Це був надзвичайно важкий іспит боротьби із диктатурою, корупцією, поневоленням, зрошений кров'ю кращих синів та дочок України. Революція гідності стала одною із найгероїчніших та разом з тим найтрагічніших подій новітньої історії України. Обласна рада з перших днів підтримала вимоги громадян – учасників Майдану. Серед них було чимало наших депутатів. Ще 12 листопада минулого року обласна рада прийняла звернення до керівництва держави щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України. А 2 грудня 2013 року на майдані Незалежності у Києві відбулася 47 сесія обласної ради. Депутатський корпус прийняв рішення № 1574 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», у якому різко засудив ганебні дії тодішньої державної влади. Ще тоді, на початку грудня, ми закликали керівництво країни утримуватися від силових дій. Я, як голова обласної ради, наголошував, що вихід із кризи єдиний – повне перезавантаження влади. Упродовж буремної зими обласна рада була виразником та захисником поглядів та переконань своїх виборців. Неодноразові сесії на майдані у Тернополі, участь депутатів у подіях у столиці, підтримка учасників майданів, наша солідарність із радами сусідських областей – це далеко не всі дії, які обласна рада здійснювала на підтримку Революції Гідності. Та вважаю, серйозним іспитом, який обласна рада склала на відмінно, було те що у найскладніших умовах, коли перестали фактично працювати державні інституції – виконавчі органи, міліція тощо (лютий, початок березня), - рада, як єдиний легітимний орган перебрала на себе усі повноваження і забезпечила нормальну життєдіяльність краю. Нами було досягнуто домовленості із громадськими організаціями самооборони, Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та іншими щодо захисту адміністративних будівель. Щоденні наради із керівниками фіскальних органів, Тернопільської обласної філії Національного банку, Пенсійного фонду тощо, обговорення проблемних питань, прийняття відповідних рішень сприяло тому, що область жила у звичному режимі. Таким чином, – підкреслив очільник облради, – саме там, де самоврядні органи не були фікцією чи придатком до злочинної влади, вони були із народом, активно влились у Революцію гідності та захист неподільності й суверенності України. Тернопільська обласна рада гідно пройшла ці випробування разом із громадою краю».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перший сніг у Луцькому ...
Наступна новина: На Львівщині не розминулися ...

КОМЕНТАРІ