Хмельниччина відзначила День Гідності та Свободи

Хмельниччина відзначила День Гідності та Свободи

23.11.14 10:22 0 650
На майдані Незалежності хмельничани зібралися, щоб відзначити першу річницю Революції Гідності та вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні та бійців АТО. Рівно рік тому небайдужа молодь Хмельницького вийшла на центральний майдан обласного центру, щоб заявити свою принципову позицію щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Згодом студентський євромайдан переріс у справжню Революцію Гідності, яка змінили нашу країну.

З нагоди річниці початку подій на Майдані перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин та голова обласної ради Іван Гончар разом із заступниками та працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та виконавчого апарату обласної ради поклали квіти та запалили лампадки перед фотографіями героїв, які загинули в боротьбі за нову незалежну Україну.

Також вінок із жовто-блакитних квітів Олександр Симчишин та Іван Гончар встановили біля дзвіниці, яку споруджено в пам'ять про наших земляків, а також усіх, хто загинув в ім'я України і для яких Україна була понад усе. Споруда встановлена на території храму Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви на вулиці Зарічанській у Хмельницькому.

Посадовці разом з прихожанами церкви побували на панахиді та склали спільну молитву за загиблими героями.

Заходи зі вшанування загиблих під час масових акцій протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року продовжились на майдані Незалежності у Хмельницькому і в другій половині дня. Разом з громадськістю представники влади заспівали Гімн України та схилили голови під час хвилини мовчання за загиблими учасниками тих подій. Як і рік тому, гаслами "Слава Україні", "Слава нації", "Україна понад усе" супроводжували свій виступ активні учасники Майдану у Хмельницькому, а перші особи області Олександр Симчишин та Іван Гончар

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ