Добродомов пропонує долучити громадськість до конкурсу на пам’ятник Героям Небесної Сотні у Львові

Добродомов пропонує долучити громадськість до конкурсу на пам’ятник Героям Небесної Сотні у Львові

23.11.14 10:50 0 705
Пам'ятнику Героям Небесної Сотні – бути! Просто сам спосіб його встановлення невідомими «творцями», котрі знехтували не лише процедурою та конкурсом, але й думкою громади, м'яко кажучи обурює. Реакція сихівчан на такі дії цілком очевидна.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив нардеп, обраний по львівському виборчому округу №115 Дмитро Добродомов.

За словами Добродомова, тепер уже відомо, що це макет, а Сихівська райадміністрація каже, що у понеділок його демонтують.

«Але справа тут не в тому, подобається він, чи ні. Головна проблема – що процес відбору проекту не є публічним, діяльність оргкомітету та конкурсної комісії наразі не дуже відома, хоч така важлива справа конче потребує визначальної думки насамперед громади. Тому пропоную до конкурсу долучити саме представників громадськості, запросити творчу молодь (що заважає оголосити в їхньому середовищі конкурс?). На тому ж архітектурному факультеті. «Розігнати» цю ідею в соцмережах (давайте творчих людей з інших міст та країн долучимо), оголосити премію за найкращий проект (а визначити його публічним голосуванням у тих же соцмережах), долучити медіа», – заявив новообраний нардеп.

«Я готовий вже з понеділка організувати цей процес, щоб проект пам’ятника дійсно був рішенням більшості принаймні сихівчан, якщо вирішать, що пам’ятник треба встановити саме на Сихові (особисто я це підтримую). Можливо треба організувати збір додаткових коштів (позаяк в нинішніх умовах для бюджету це може стати обтяжливим, а пам’ятник має бути якісним не лише творчо та змістовно, але й виконаний на відповідному рівні). Словом, необхідно створити максимальну прозорість у прийняті рішення щодо найкращого проекту. І не затягувати із цим. Тому усіх активних людей закликаю зголошуватися. До конкурсної комісії та оргкомітету мають точно увійти представники громадськості (і ми запропонуємо їх), треба допомогти оргкомітету вирішити організаційні питання проведення конкурсу, максимально популяризувати це. Тож – до роботи! Чекаю на Ваші пропозиції», – написав Добродомов.

Нагадаємо, раніше видання Вголос повідомило про те, що у Львові на Сихові, біля кінотеатру імені О. Довженка маловідома організація встановила незрозумілий пам’ятник Героям Небесної Сотні.

У коментарі виданню голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк повідомила, що цей макет, який встановлено біля культурно-освітнього центру на Сихові, не погоджено з оргкомітетом, його встановлено без відповідних дозволів.

«Макет встановило громадсько-патріотичне об’єднання «Український чин», яке очолює Михайло Дуриш. Я щойно говорила з представником цієї організації, зустрічалася з ним біля макета, а саме з Борисом Михайлом. Мене запевнили, що в понеділок цей макет заберуть. Якщо цього не зроблять добровільно, вживатимемо заходи в межах чинного законодавства», – заявила Ірина Маруняк.

Фото VisitLviv.net у Facebook

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі ...
Наступна новина: СОНАТА - програмний ...

КОМЕНТАРІ