На Тернопіллі 22 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Звернення голови обласної ради Василя Хомінця

На Тернопіллі 22 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Звернення голови обласної ради Василя Хомінця

23.11.14 08:57 0 618
Шановні краяни!

Кожного року у четверту суботу листопада Україна та увесь світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. Жоден народ не пережив таких жахіть голодної смерті у той час, коли земля щедро вродила збіжжя. Врожайний рік, який обіцяв бути ситим, перетворився на рік нечуваного мору. Це був спланований безпрецедентний злочин проти українців. У такий цинічний спосіб сталінський режим волів не тільки фізично знищити націю. За цим стояла політика. Приціл був на те, щоб викоренити волелюбність української нації, її дух, її ідентичність, обрубати коріння та стерти генетичну пам'ять народу, перетворивши його на раба.

Людська свідомість відмовляється cприймати масштаби трагедії – щохвилини вмирало 17 людей, щогодини – 1000, майже 25 тисяч – за добу, 11 тисяч сіл опустіли. Смерть не вибирала своїх жертв ні за віком, ні за статтю – мільйони загиблих, десятки мільйонів ненароджених.

Такі наслідки Голодомору – одного з найжахливіших злочинів в історії людства. І це не що інше як геноцид українського народу. Понад два десятки держав світу визнали таку суть Голодомору. Не шукайте у цьому списку Росії як правонаступниці СССР. Для її керівництва голод 1932-1933 років – природній, незважаючи на незаперечні докази істориків, дослідників та свідчення очевидців.

Так само, як «природними» є анексія Криму, наявність сучасної російської військової техніки у так званих «ополченців» на території сходу України, присутність російських військовослужбовців та «казаков». Та історія – річ вперта. Вона усе розставить на свої місця, і у цьому не варто сумніватися.

Цьогорічні національні заходи до Дня пам'яті жертв Голодомору проходять під гаслом «Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у '33-му- непереможні !». І це велика правда великого непереможного народу.

Пам'ятаймо про невинно убієнних сталінським режимом голодною смертю у 1932-1933 роках, пам'ятаймо про розстріляних під час Революцію Гідності, пам'ятаймо про тих, хто нині покладає своє життя на вівтар збереження незалежності України.

Та, найголовніше, складімо щиру молитву за мільйони світлих душ. Запалімо свічку пам'яті. Ми, нині сущі, не маємо морального права забувати страшні сторінки історії задля того, щоб такого ніколи не повторилося. Це потрібно живим.

Слава Україні! Героям слава!

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ