В Луцьку на Театральному майдані відбувся мітинг,приурочений річниці Революції Гідності

В Луцьку на Театральному майдані відбувся мітинг,приурочений річниці Революції Гідності

23.11.14 09:08 0 670
Cьогодні з нагоди Дня Гідності та Свободи на Театральному майдані Луцька відбувся мітинг та панахида за загиблими Героями Небесної Сотні і під час АТО на сході України. Її відслужили священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Благословив учасників зібрання та освятив фотостенд Героїв Небесної Сотні митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Згадати доленосні події, які відбулися минулого року, на майдан прийшли громадські активісти, лучани, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови Тарас Яковлев, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Учора, напередодні першої річниці початку Революції Гідності, згідно із розпорядженням міського голови Миколи Романюка, на центральній площі міста було встановлено фотостенд світлин Героїв Небесної Сотні із стійких до погодніх умов матеріалів. Він замінив банер з фотографіями людей, які загинули на Майдані, що був розміщений на стіні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Біля нього зупинялися лучани та гості міста, вдивлялися у світлі обличчя героїв та зі сльозами вдячності читали карбовані біля фотостенду слова: “Герої Небесної Сотні. Кращі сини і дочки України. Кожен з них заплатив за свої погляди та переконання найвищу ціну — життя.

Усі вони стояли пліч-о-пліч на Майдані Незалежності у Києві під час Революції Гідності у лютому 2014-го. Звичайні люди, мирні громадяни, учителі та студенти, вчені та академіки, підприємці та журналісти, художники та музиканти, громадські діячі та прості робітники. Вони приїхали з різних куточків України, щоб захистити своє право на гідне життя у вільній та незалежній державі.

Снайперська куля не змогла зупинити жодного, хто боровся за справедливість та відстоював гідність нашої нації...

З плином часу не вщухає біль у серцях матерів, не зменшується кількість квітів біля могил.

Наша безмежна вдячність Героям, усім, хто віддав життя за краще майбутнє України. Пам'ятаймо, за що вони загинули! Не зрадьмо їхніх мрій!

Герої не вмирають!”

Учасники мітингу вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання та виклали із запалених лампадок таке жадане для українців слово “Мир”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові покажуть ...

КОМЕНТАРІ