Громадськість міста вшанувала пам'ять жертв голодоморів в Україні

Громадськість міста вшанувала пам'ять жертв голодоморів в Україні

23.11.14 09:57 0 707
Вшановують пам'ять жертв голодоморів в Україні. Громадськість міста Луцька також долучилася до скорботних заходів.

На Театральному майдані зібралися представники духовенства, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськість міста, учнівська та студентська молодь. Вони скорботною ходою пройшли до Замкової площі та поклали квіти до пам'ятного знаку Християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців із потерпілих регіонів України, що на території Хресто-Воздвиженського храму.

Біля пам'ятного знаку Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм.

Священнослужителі відслужили панахиду за померлими від голодоморів.

У своєму зверненні до громадськості Луцький міський голова Микола Романюк сказав: “Щороку ми спільно з вами, зібравшись на цій площі, вшановуємо пам'ять жертв голодоморів. Щороку в наших домівках, на наших підвіконнях запалюється свічка пам'яті про тих, хто безневинно загинув у ті страшні роки голодомору. Люди помирали сотнями, тисячами. Той політичний режим не робив нічого, аби громадяни мали хоч кусочок хліба”.

Микола Романюк згадав й про те, що нині наша країна переживає теж нелегкі часи. Він зауважив, що гинуть люди на сході України. “Ці події змушують задуматися над тим, що нам необхідно бути єдиними, берегти нашу державу та її цілісність, захищати її кордони. Також це нас спонукає поважати, любити один одного і разом, спільно будувати державу, у якій сповідуватимуться європейські цінності. Тому що ті молоді люди, які загинули на Майдані, дивлячись на нас з небес, запитають: “А що ви робите для того, щоб бути єдиними?”. на сході наші українці захищають територіальну цілісність країни. На жаль, уже не один десяток волинян ми похоронили. Нам необхідно подолати усі протиріччя, спільно побороти ворога та збудувати міцну, європейську країну”, - сказав він.

Потому міський голова закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять жертв голодоморів, Героїв Небесної Сотні, загиблих на сході України та всіх тих, хто боровся за свободу і незалежність нашої держави.

На завершення учасники заходу виклали символічний хрест зі скорботних колосків пшениці та запалених лампадок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Рожнятовський: ...
Наступна новина: На Тернопіллі студентку ...

КОМЕНТАРІ