У Волинській області свободівці Володимирщини взяли участь у відзначенні річниці Революції гідності

У Волинській області свободівці Володимирщини взяли участь у відзначенні річниці Революції гідності

23.11.14 11:30 0 750
21 листопада 2014 року члени Володимир-Волинської міської та районної організацій ВО "Свобода" взяли участь у відзначенні річниці початку Революції гідності.

У цей день на площі Героїв міста відбулося віче під час якого було урочисто відкрито пам'ятну дошку із 12-ма портретами воїнів-земляків, що загинули на неоголошеній російсько-українській війні.

Виступаючи на вічі і пригадуючи трагічні дні Революції гідності, голова Володимир-Волинської міської організації ВО "Свобода" Сергій Коба сказав, що, коли люди вийшли на Майдан, вони розпочали війну проти злочинного режиму Януковича.

"Сотні чоловіків, жінок зникли безвісті і загинули під час подій на Майдані. Це були люди з якими я лежав на одній підлозі в Жовтневому палаці, їв з однієї тарілки. У нас усіх була одна мета – відстояти незалежність України. Революція закінчилася, а війна у нашій державі продовжується і десятки тисяч наших патріотів продовжують боронити Україну. На жаль, хоч у владі змінилися прізвища, хребет корупційної та бюрократичної системи ще не зламаний. Зламати його – наше спільне завдання", - наголосив Сергій Коба.

Заступник голови Володимир-Волинської районної ради, свободівець Павло Карпюк зазначив, що рік тому українці піднялися з колін і показали, що вони сіра маса, а нація.

"Коли ми об'єднані – ми непереможні. Саме рік тому це і було зроблено. Заради змін Небесна Сотня віддала своє життя і ми не маємо права їх зрадити. Хоч їх і немає з нами фізично, але вони є з нами духовно. Спільними зусиллями ми маємо збудувати нову державу для теперішніх і прийдешніх поколінь", - зазначив Павло Карпюк і подякував священикам Київського патріархату та Української греко-католицької церкви, які були в перших рядах боротьби з режимом, молилися, рятували поранених, виносили вбитих.

Також у Володимирі-Волинському було відкрито меморіальну дошку Героям Небесної Сотні. Право урочисто відкрити дошку було надано автору проекту, художнику Ігорю Мацюку, активним учасникам подій на Майдані, свободівцям Олександру Приступі та Ользі Нечитайло.

На дошці викарбувані слова: "Небесній Сотні! Простіть хлоп'ята, і спочиньте з миром, простіть, і не тримайте, просим, зла… Ви показали, що Вкраїна має силу, а сила не помре, вона завжди жива! Герої не вмирають!"

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: за ...
Наступна новина: У Чернівцях орудує ...

КОМЕНТАРІ