На Хмельниччині рятувальники зустріли та допомогли в розміщені двом жінкам-переселенцям з дітьми

На Хмельниччині рятувальники зустріли та допомогли в розміщені двом жінкам-переселенцям з дітьми

24.11.14 16:20 0 600
Рятувальники разом з психологами Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області продовжують надавати допомогу громадянам, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території.

Так, 22 листопада за допомогою до Служби порятунку Хмельниччини звернулися дві сестри Тетяна та Наталя з двома 3-річними хлопчиками, які приїхали з Краснодонського району Луганської області. Сестри залишили свої домівки, взяли найнеобхідніше та вирушили у дорогу, адже залишатися надалі в рідному селищі Поріччя, що поблизу контрольно-перепускного пункту Ізварине, де час від часу чути вибухи та постріли, тим більше із двома маленькими дітками, було вкрай небезпечно. Співробітники ДСНС зустріли жінок на залізничному вокзалі та тимчасово розселили в гуртожитку навчального пункту Навчально-методичного Центру в Хмельницькому.

По прибуттю в місто Хмельницький перше, про що попросили жінки – це показати, де знаходиться найближчий кіоск з продажу преси, аби придбати місцеву газету з оголошеннями про роботу.

В ході бесіди жінки розповіли про непросте життя в умовах військових дій та окупації. Психолог намагався переключити їх увагу із негативних психоемоційних переживань на оптимістичний лад та дав зрозуміти, що їх тут ніхто не скривдить, а навпаки, допоможуть на перших кроках пристосуватися на новому місці. Та найбільше усіх вразило те, що на запитання до 3-річного Іванка, звідки він приїхав, дитина відповіла: «От войны!».

Також представник регіонального штабу з розміщення громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони України Андрій Савчук надав необхідну інформацію щодо місця розташування державних установ, де вони можуть отримати кваліфіковану допомогу у вирішенні соціально-побутових питань.

На сьогоднішній день Хмельниччина прихистила 3 тис. 965 громадян України, які переселені з району проведення АТО та Автономної Республіки Крим, з яких 1 тис. 336 дітей.

Нагадуємо контакти регіонального штабу з надання допомоги в переміщенні з районів проведення АТО, поселенні та соціальному забезпеченні громадян:

«101» (цілодобово).

+38 (0382) 69-91-12; (цілодобово).

Також громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на ...
Наступна новина: Держохоронці Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ