В Житомирській області звягельський дільничний на сторожі правопорядку у місті

В Житомирській області звягельський дільничний на сторожі правопорядку у місті

24.11.14 16:58 0 622
Служба дільничних інспекторів є своєрідною візитівкою органів внутрішніх справ, адже часто саме за підсумками роботи «шерифів» та їхнього ставлення до людей оцінюють діяльність всієї міліції.

Дільничний інспектор Новоград-Волинського міськвідділу міліції 25-річний старший лейтенант Михайло Мосцицький – наймолодший серед своїх колег. Проте він устиг зарекомендувати себе дисциплінованим, відповідальним працівником і порядною людиною. Таким його вважають не лише керівники міськвідділу та колеги, але й жителі адміністративної дільниці райцентру, за якою його закріплено.

Дільничний міліціонер Мосцицький розповідає про своє «бойове хрещення», коли його лишень призначили дільничним:

- Перший день служби минув спокійно, а от увечері до мене із письмовою заявою звернулася літня жінка, яку ображав нетверезий син, погрожуючи їй фізичною розправою. Разом із заявницею ми вирушили за адресою її проживання. Порушник спочатку не хотів відкривати двері. Проте після тривалих переконань нам усе ж таки вдалося потрапити до будинку. Картина була вражаюча. У вітальні знаходився стіл, де стояла майже порожня пляшка горілки, стопка і попільничка з недопалками. Матір зізналася, що останнім часом син почав зловживати спиртним, потім утратив роботу. Його дружина не витримала пиятики чоловіка і разом із неповнолітньою дочкою пішли від нього. Мати жалілася, мовляв, днями її син десь вештається, а надвечір приходить додому вже нетверезий і починаються «розбірки».

Дільничний вирішив словом уплинути на чоловіка, який, вочевидь, збився з вірного шляху. Відтоді дільничний мало не щодня навідувався до родини та наглядав за поведінкою чоловіка. Така профілактика пішла останньому на користь. Урешті, він кинув пити та почав допомагати матері по господарству. Згодом дільничний допоміг йому працевлаштуватися. Усвідомивши усі свої помилки та ставши на шлях виправлення, колишній безробітний пияка зумів повернути до себе довіру найрідніших людей.

Відтоді минуло понад два роки. Родина живе у мирі і злагоді. Чоловік став справжнім господарем у будинку, чуйним сином, люблячим чоловіком і відповідальним батьком. Як не дивно, проте сімейним благополуччям родина завдячує саме молодому дільничному.

З часом подібні випадки для Михайла Мосцицького стали буденною справою. Лише цьогоріч ним було складено понад 150 адміністративних протоколів відносно сімейних дебоширів. Усі правопорушники перебувають на обліку та профілактуються дільничним.

Більшість заяв, що надходять до дільничних, мають побутовий характер. На адміністративній дільниці, яку обслуговує Михайло Мосцицький, проживає декілька сімей з ознаками неблагополучності, де нерідко вживаються алкогольні напої, а потім чоловіки навкулачки з'ясовують стосунки у родинах. А в одній з них, як не дивно, навіть чоловік страждає від побоїв дружини.

Проте окрім вирішення сімейних чвар, дільничний інспектор Мосцицький має й інші обов'язки. Під його наглядом знаходяться дві загальноосвітні школи та дитячий садочок. Окрім того, уваги правоохоронця потребують відвідувачі двох нічних клубів, які знаходяться на території його обслуговування, адже там у вихідні збирається молодь.

За три роки своєї служби Михайлу Мостицькому довелося розкривати навіть серйозні злочини. Нещодавно поблизу однієї зі шкіл правоохоронець затримав 29-річного молодика з маковою соломкою у пакунку. Як виявилося, затриманий ніс додому наркосировину, аби приготувати «ширку» для власного вжитку.

- Працювати дільничним нелегко, адже це реальна робота з людьми. Спасибі старшим колегам, які ніколи не відмовляють у пораді або вирішенні тієї чи іншої проблеми. Така допомога ще ніколи мене не підводила, - зізнається молодий правоохоронець

Інна Вовченко,

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Львові забудовник фізично ...

КОМЕНТАРІ