Володимир Гунчик:

Володимир Гунчик: "Ці скорботні події об’єднують людей та надають сили й далі боротися за нашу країну,за її свободу та незалежність"

24.11.14 18:24 0 686
У День пам'яті жертв Голодоморів, за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови облради Валентина Вітра та Луцького міського голови Миколи Романюка відбулася скорботна хода від Театрального майдану до Замкової площі та покладення квітів до пам'ятного знака Християнському милосердю волинян.

Біля пам'ятного знаку Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм, а священнослужителі відслужили панахиду за померлими від голодоморів.

Луцький міський голова Микола Романюк оголосив хвилину мовчання, після чого усі присутні взяли участь у загальноукраїнській акції «Засвіти свічку!».

«Вчора ми вшановували пам'ять наших Героїв Небесної Сотні. вшановуємо пам'ять жертв Голодоморів. Ці скорботні події об'єднують людей та надають сили й далі боротися за нашу країну, за її свободу та незалежність. Ніколи не можна забувати свою історію, якою б гіркою вона не була. І зараз, як ніколи, маємо розуміти, що цю історію творимо ми. І від того, як ми будемо вшановувати пам'ять своїх предків та всіх, хто віддав своє життя за нашу державу - такою в подальшому й буде Україна. Шануймо їх!», - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Відтак, громадськість міста виклала на Замковій площі символічний хрест зі скорботних колосків пшениці та запалених лампадок.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відкрилася ...
Наступна новина: У Дніпропетровську ...

КОМЕНТАРІ