На Тернопіллі на Театральному майдані із свічок виклали вогненний хрест у пам'ять жертв Голодоморів

На Тернопіллі на Театральному майдані із свічок виклали вогненний хрест у пам'ять жертв Голодоморів

24.11.14 16:15 0 621
Мітинг-реквієм, приурочений пам'яті жертв Голодоморів, відбувся на Театральному майдані 22 листопада. Щоб вшанувати невинних жертв політичного режиму на майдані зібрались представники громадськості, священослужителі, представники обласної та місцевої влади краю.

«Ми повинні усвідомити значення цієї сторінки нашої історії, - зазначив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. – Дії представників радянської влади досі залишаються непокараними. І вони продовжуються на нашій уже незалежній землі. Перед кожним українцем стоїть завдання знищити цей комуністичний російський режим. В іншому випадку ми можемо забути про спокій та розбудову нашої держави. Я переконаний, що разом ми, відкинувши байдужість та страх, зможемо відімстити ворогу та стати повноцінними господарями своїх земель».

Представники духовенства різних конфесій відслужили поминальну літургію, а учасники заходу виклали зі свічок та лампадок великий вогненний хрест.

«Такої жорстокої наруги, як під час Голодоморів, українці не знали протягом всієї історії, - зауважив архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор. - Представники більшовицького режиму боролися проти моральних цінностей та прагнень народу стати вільним. У результаті Російська імперія була знищена, а ми отримали можливість будувати свою державу. І лише цього року українці зрозуміли справжню ціну незалежності. молячись за цих невинних жертв Голодоморів, ми також просимо мудрості, сили для відновлення та розвитку України. Тільки разом ми побудуємо країну, на яку не ступатиме нога загарбника і яка служитиме на благо нашого народу».

Жертв Голодоморів вшанували хвилиною мовчання. Після мітингу-реквієму відбувся похід до церкви Різдва Христового, де священослужителі відправили поминальну літургію, а учасники заходу поклали свічки біля пам'ятного знаку «Голодомор 1932 – 1933».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ