Петро Колодій: Пам'ятаючи страшні часи в історії України,ми повинні гартувати силу духу для перемоги

Петро Колодій: Пам'ятаючи страшні часи в історії України,ми повинні гартувати силу духу для перемоги

24.11.14 17:13 0 637
Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, т. в. о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, депутати Львівської обласної ради, представники Генерального консульства Республіки Польща у Львові, представники духовенства та громадськості 22 листопада взяли участь у заходах до Дня пам'яті жертв голодоморів.

Учасники вшанувань поклали композиції з пшеничних та житніх колосків до Пам'ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій, запалили лампадки. Потім жалобні заходи продовжилися на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові. Тут священнослужителі різних конфесій провели екуменічну панахиду за жертвами голодоморів в Україні. О 16.00 ведучий оголосив загальнонаціональну "Хвилину мовчання".

Опісля на площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку звучало відлуння метронома, лунали дзвони у всіх церквах м. Львова та області. Пройшла акція "Засвіти свічку!", під час якої керівництво області та міста, депутати Львівської обласної ради, представники громадськості запалили свічки і лампадки на площі навпроти пам'ятника Т.Шевченку. Тут із лампадок виклали тризуб та роки голодоморів в Україні.

Окрім того, 22 листопада у церквах Львова та Львівської області пройшли панахиди за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

У коментарі щодо вшанування жертв голодоморів голова Львівської обласної ради Петро Колодій наголосив: "У сьогоднішній важкий для нашої держави час ми вшановуємо жертв голодоморів в Україні. Ми повинні пам'ятати про ті страшні часи голодомору, які переживала Україна. На жаль, історія повторюється – знову сусідня держава Росія перебуває з агресією на українській землі. Згадуючи нині людей, які загинули в ті страшні часи, пам'ятаючи про жертви, ми повинні гартувати силу духу, силу розуму і зробити все для того, щоб перемогти і щоб ніколи в майбутньому не допустити повторення в Україні таких подій".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині у 85% ...

КОМЕНТАРІ