В Ужгороді вшанували роковини Голодомору 1932-33 років

В Ужгороді вшанували роковини Голодомору 1932-33 років

24.11.14 17:50 0 628
22 листопада 2014 року в Ужгороді відбулися заходи із вшанування жертв Голодомору 1932-33 років. Закарпатські націоналісті провели низку традиційних заходів у честь загиблих від однієї з найстрашніших трагедій України. На вічі порушувалась тема визнання Голодомору геноцидом української нації, війни на сході. Учасники помолилися на площі Театральній за душі загиблих та виклали із лампадок напис: "Геноцид 32-33" на перехресті вулиць Корзо та А.Волошина.

Традиційно свободівці присвячують відданню пам'яти жертвам Голодомору низку заходів. На мітингу-реквіємі у сквері Небесної сотні зібралося до півсотні людей. У спільній молитві пом'янули загиблих на сході, Небесну сотню та заморених голодом у 1932-33 роках, покладено квіти до пам'ятника політрепресованим. Після чого вирушили на підтримку всеукраїнської акції "Запали свічку" на площі Театральній.

Традиційно після хвилини мовчання активісти рушили на перехрестя вулиць Корзо та Августина Волошина, де виклали з трьохсот лампадок напис "Геноцид 32-33", що буде нагадувати закарпатцям про велику трагедію українства. Вже у сутінках мешканці та гості міста завітали до лялькового театру на перегляд фільму "Голод 33" за мотивами роману "Жовтий князь" Василя Барки.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі - подвійна ДТП
Наступна новина: Закарпатські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ