У Дніпропетровську волонтери готують військовим камуфляжні сітки-«сніжинки»

У Дніпропетровську волонтери готують військовим камуфляжні сітки-«сніжинки»

24.11.14 18:30 0 740
У Дніпропетровську волонтерки, які плетуть маскувальні сітки для військових у зоні АТО, перейшли до виготовлення сіток-«сніжинок», призначених для зими. У неділю у спортивному залі місцевої школи № 46 вони завершують плести одну з таких сіток. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами волонтерок, об’єднаних у групу «Батальйон «Купол», замовлення на сітки білого кольору вони отримали від бійців військових частин та добровольчих батальйонів: ті наразі потребують сотень таких сіток.

Як розповіла координатор волонтерської групи Альона Ткачук, для виготовлення сіток «сезону зима» дівчата та жінки приносять стару постільну білизну, розривають на стьожки і вплітають в основу – риболовецьку сітку. Виготовлення однієї такої сітки власноруч дозволяє зекономити кілька тисяч гривень. Розміри замовляють самі бійці. До зони АТО готові вироби передають через волонтерів.

Водночас жінки продовжують роботу над камуфляжними сітками кольорів осіннього степу: запаси тканин підхожих кольорів уже вичерпали, тепер у домашніх умовах фарбують матеріали спеціальними барвниками. За день волонтерки встигають сплести одну сітку і розпочати другу. Свої вироби вони маркують «фірмовим знаком» – котиком із жовто-синьою стрічкою.

До роботи над сітками долучаються як молоді, так і жінки пенсійного віку. Працюючи над черговим виробом, вони подумки моляться за солдатів або разом співають українських пісень – «Червону руту», «Ніч яка місячна» тощо.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гунчик: "Ці ...
Наступна новина: На Житомирщині у ...

КОМЕНТАРІ