Працівники Хмельницького міськвідділу міліції разом із журналістами провели рейд по виявленню так званих «валютчиків»

Працівники Хмельницького міськвідділу міліції разом із журналістами провели рейд по виявленню так званих «валютчиків»

25.11.14 10:31 0 629
Незважаючи на постійні рейди правоохоронців по їхніх «точках», чоловіки в спортивних костюмах і характерною сумкою, заповненою різною валютою, продовжують наживатися на нелегкому економічному становищі в країні, не сплачуючи при цьому жодних податків.

У рейді разом із правоохоронцями взяли участь і представники місцевих засобів масової інформації, які на власні очі пересвідчились, наскільки важко працювати з цією категорією правопорушників.

Зафіксувавши факт обміну валюти, працівники міліції отримали право скласти протокол про адміністративне правопорушення. Однак «валютчик» навідріз відмовлявся від того, що тільки-но продав жінці 100 євро.

Навколо нього зібрались «друзі», які почали перешкоджати законним вимогам працівників міліції. Під час штовханини, яку спостерігали звичайні покупці ринку, можна було почути не тільки нецензурну лайку та погрози, а й побачити, як «валютчик» перекидає свою «грошовиту сумку» то одному «колезі», то іншому.

Перемістившись у дільничний пункт міліції, працівники міліції склали два протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 162 «Порушення правил про валютні операції» Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже і продавець, і покупець валюти несуть за свої дії адміністративну відповідальність.

Після рейду начальник Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Василь Птащук провів зустріч з представниками ЗМІ. Полковник міліції зазначив, що боротися із «валютчиками» складно, адже свідків скоєння адміністративного правопорушення знайти досить важко. «Це люди, які заробляють гроші незаконним шляхом, — зазначив Василь Кіндратович. — Їм загрожує накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей».

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ