Впродовж останніх двох місяців хмельницькі правоохоронці вивели на чисту воду 49 валютних «міняйлів»

Впродовж останніх двох місяців хмельницькі правоохоронці вивели на чисту воду 49 валютних «міняйлів»

25.11.14 13:19 0 703
Працівники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області проводять активну роботу, спрямовану на припинення протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну валют та так званих валютних «міняйлів».

Так, впродовж останніх двох місяців правоохоронцями було складено 75 адміністративних протоколів про порушення вимог ст. 162 «Порушення правил про валютні операції» Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Під час проведення вищезазначених заходів було виявлено 49 «валютчиків» та вилучено у них більше 75 тисяч гривень, 14 тисяч рублів, майже 3 тисячі доларів США та 450 євро. Також припинено діяльність одного нелегального пункту обміну валют. Усі вилучені кошти після рішення суду будуть направлені до державного бюджету.

На зі складених 75 протоколів судами розглянуто вже 35. Дванадцятьом правопорушникам винесено попередження, 23 сплатили штраф в розмірі 510 гривень кожен. Також згідно рішення суду в дохід держави надійшло більше 15 тисяч гривень та 1 тисячі доларів США вилучених коштів. Заходи в данному напрямку продовжуються.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські ...
Наступна новина: На Львівщині водій іномарки ...

КОМЕНТАРІ