Українці Токіо у роковини Голодомору зібрали 10 тис. грн для бійців АТО

Українці Токіо у роковини Голодомору зібрали 10 тис. грн для бійців АТО

25.11.14 08:42 0 668
У столиці Японії – Токіо – 23 листопада відбувся поминальний реквієм пам'яті жертв Голодомору в Україні. Активісти також запалили свічки, викладені у формі національного гербу України в пам'ять Героїв, які загинули на Майдані. Також відбувся збір благодійної допомоги бійцям в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Української громади в Японії «Краяни».

Близько 50 українців, а також дипломати Посольства України в Японії взяли участь у поминальній службі пам’яті жертв Голодомору, що була організована місією УПЦ (КП). У заході також взяли участь Посол України в Японії Ігор Харченко, представники духовенства Римо-католицької та Англіканської церкви Японії.

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії Ігор Харченко зазначив, що в Україні втрачають людей тому, що режим, який «в мирний час виморював українців голодом, вбиває, сподіваючись, що може схилити; але українці пам’ятають про всіх загиблих під час Голодомору і тих, які загинули нещодавно тому, що відчувають силу і продовжують боротись».

Українська громада в Японії «Краяни» та всі присутні запалили 120 свічок та виклали їх у формі гербу України, що палав у центрі столиці Японії поруч з Токійською вежею.

Для допомоги українським бійцям-добровольцям було зібрано близько 10000 грн.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Міліція розшукує ...

КОМЕНТАРІ