У Києві триває Десятий фестиваль нового грузинського кіно

У Києві триває Десятий фестиваль нового грузинського кіно

25.11.14 13:41 0 627
У Києві розпочався Десятий фестиваль нового грузинського кіно, що проводиться за підтримки Посольства Грузії в Україні та Міністерства культури України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, захід розпочався хвилиною мовчання у пам’ять загиблих українських Героїв Небесної сотні, солдатів, що поклали життя обороняючи цілісність України на сході держави, а також безневинних жертв комуністичного тоталітарного режиму під час Голодомору 1932-1933 рр. Також коротку мистецьку програму продемонстрували грузинські колективи.

«У цей непростий для України час дуже важливо через мистецтво показувати єдність, прагнення до миру. На відстані 40 кілометрів від Тбілісі і зараз знаходяться російські військові бази, але ми розуміємо – життя триває і фестиваль – тому підтвердження, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Михеїл Уклеба. – У 90-х роках, коли в нас також була фактично нав’язана громадянська війна, російсько-грузинський конфлікт переріс у російсько-грузинську війну, війну з сусідом. Тоді у нас були серйозні проблеми з кіно, були фінансові труднощі, на фоні видатних імен молодим людям важко було починати творити, але талант взяв гору над обставинами».

«Ми змогли це пройти і, певні, Україна зможе!», – підкреслив посол.

В рамках фестивалю будуть продемонстровані шість стрічок виробництва Грузії. Фільмом-відкриттям фестивалю став знятий разом з Україною фільм Левана Когуашвілі «Побачення наосліп» – переможець міжнародної конкурсної програми цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю про самотнього вчителя, який намагається влаштувати своє життя.

В програмі три комедійні стрічки і чотири драми, серед яких «Побачення наосліп» (2013), «Блакитне горе або Тянь-Шань» (1984), містична драма «Сезон» (2010), драма «Складки на моїй ковдрі» (2013), «Перша Ластівка», а також комедії «Шантрапа» (2010) і «Посміхайтеся» (2012).

У Києві фестиваль закінчиться 28 листопада.

Фільми грузинських режисерів покажуть ще у шести містах України: Києві, Херсоні, Полтаві, Дніпропетровську, Сумах та Одесі. В деяких містах програму доповнюватимуть іншими стрічками, зокрема, фільмом «Прогулянка в Карабах», події якого відбуваються з 90-их рр., коли Грузія також переживала зазіхання з боку Росії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: внаслідок ...

КОМЕНТАРІ