Волинь: стан справ на ДП «КХП №2» перебуває під пильною увагою обласної влади

Волинь: стан справ на ДП «КХП №2» перебуває під пильною увагою обласної влади

25.11.14 16:44 0 696
Ситуація на Луцького комбінату хлібопродуктів №2 залишається складною, але контрольованою. На цьому наголосив під час оперативної наради директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Нагадаємо, стан справ на одному з найбільших підприємств області, яке впливає на ціноутворення хліба, перебуває під пильною увагою обласної влади.

Так, 14 листопада звільнено в.о. директора ДП «КХП №2» Олександра Вовка. На даний час його обов'язки виконує – Римма Тіора, заступник директора цього підприємства.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, на на комбінаті зберігається 12 тис. тонн зерна. Наразі комбінат продає борошно за ціною 3,85 грн. В той же час, як приватні хлібопекарські підприємства - реалізовують за ціною 4 грн. Отож, підстав на підвищення ціни на хліб нема. Вже 150 тонн зерна закупив Луцький хлібозавод «Теремно Хліб». Наразі триває переміщення зерна з інших областей, в тому числі 1500 тонн - з Володимир-Волинського комбінату хлібопродуктів.

- Працюємо над тим, щоб здійснювати помол дев'яти тисяч тонн зерна аграрного фонду, яке знаходиться на інших підприємствах області, саме на КХП №2. Крім того, наші сільськогосподарські товаровиробники мають понад 20 тисяч тонн зерна, яке готові продавати, - зауважив він.

Водночас, на комбінаті й надалі зберігається заборгованість у сумі 1 млн. грн. Проте, Держрезерв готовий повернути борг у 1,4 млн грн. із 2,5 млн. грн. за зберігання зерна.

Керівник Головного управління ДФС в області Віталій Чуй поінформував, що згідно з ухвалою суду, на підприємстві відкрито один рахунок для проведення господарської діяльності, який чітко контролюється фіскальною службою.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив директору департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрію Горбенку й надалі тримати питання формування ціни на хліб на постійному контролі. А також продовжити роботу спеціалізованої групи, яка створена для аналізу і контролю за діяльністю підприємства.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Правоохоронці Ужгородщини ...

КОМЕНТАРІ