Волинські правоохоронці у рамках реалізації спільного проекту взяли участь у навчальному семінарі в Польщі

Волинські правоохоронці у рамках реалізації спільного проекту взяли участь у навчальному семінарі в Польщі

25.11.14 09:33 0 591
Візит у Замость відбувся за проектом «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області», що реалізовується Воєводською комендатурою поліції в Любліні та управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 року.

Спільний проект був відібраний для фінансування з фондів Євросоюзу 30 липня 2012 року в місті Варшава комісією Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

– У результаті заплановано здійснити закупівлю 38 автомобілів підвищеної прохідності з необхідним спорядженням для волинської міліції та 42 – для люблінської поліції. Загальний кошторис проекту – чотири мільйони 234 тисячі євро, – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Основною метою проекту є підвищення безпеки на польсько-українському кордоні та в прикордонній зоні. Зокрема заплановано проведення навчальних семінарів, закупівля спеціалізованих автомобілів, розробка та публікація брошур щодо транскордонної злочинності та відповідних процесуальних дій у рамках тих чи інших кримінальних провадженнях.

Під час семінару учасники прослухали курс лекцій про налагодження взаємодії польської поліції та української міліції щодо попередження та боротьби з організованою злочинністю та контрабандою, незаконним обігом наркотичних засобів, розшуку злочинців, торгівлі людьми, виявлення правопорушень, пов'язаних із підакцизними товарами тощо.

– У нас не один рік триває плідна співпраця, зокрема й у боротьбі з транскордонною злочинністю, – відзначив комендант Воєводської комендатури поліції в Любліні Даріуш Дзяло. – Уже є й позитивні результати щодо реалізації спільного проекту, за яким ми отримали надсучасні авто, обладнані всім необхідним для виїзду на місце дорожньо-транспортної пригоди. Тож, сподіваюся, ми й надалі розвиватимемо діяльність, спрямовану на покращення боротьби зі злочинністю у прикордонних районах.

Таким чином після завершення проекту автопарк волинських міліціонерів поповнять 38 позашляховиків, які використовуватимуться насамперед працівниками оперативних підрозділів.

– Так ми станемо більш мобільними і оперативно виїжджатимемо у місця вчинення правопорушень. Автомобілі будуть використовуватись для патрулювання, здійснення оперативних заходів, переслідувань, конвоювання. В салоні автомобілів співробітники поліції будуть перевіряти документи осіб та їх транспортних засобів, здійснювати пошук осіб і транспортних засобів за базами даних, – підсумував Петро Шпига.

У рамках візиту волинські міліціонери побували на екскурсії у старій частині Замостя та місцевому музеї.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 листопада у ПК ...
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ