Житомирщина долучилася до проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів,які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми,в Україні»

Житомирщина долучилася до проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів,які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми,в Україні»

25.11.14 10:52 0 613
24 листопада в облдержадміністрації відбулася презентація шестирічного проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільного з Міністерством соціальної політики України «Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні». Участь у презентації проекту у форматі «круглого столу» взяли представники обласних установ, суб'єкти взаємодії з питань ідентифікації та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми у Житомирській області.

Директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь озвучила мету проекту – визначення ролі державних установ у наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми в Україні. Посадовець наголосила, що проект «Поширення національного механізму взаємодії (НМВ) суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» на Житомирщині впроваджуватиметься з листопада 2014 року по листопад 2019 року.

Національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко презентував цілі, завдання та результати проекту «Поширення національного механізму взаємодії в Україні». Цей проект сприятиме розвитку вторинної законодавчої бази, яка підтримуватиме Закон України «Про протидію торгівлі людьми» і служитиме оперативними базами для надання допомоги жертвам торгівлі людьми, зміцненню потенціалу державних органів та органів громадянського суспільства для забезпечення адекватної допомоги жертвам торгівлі людьми.

Заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк ознайомив присутніх із нормативно-правовими засадами та станом роботи у сфері протидії торгівлі людьми в Житомирській області. На думку посадовця, державні структури повинні надавати повний спектр реабілітаційних послуг постраждалим від торгівлі людьми.

Координатор проекту в Житомирській області, президент громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Ірина Бабенко доповіла про попередній план роботи з поширення НМВ на Житомирщині. За її словами, головний компонент проекту – це навчання. Тому у 2015 році будуть організовані тренінги у п'яти містах обласного підпорядкування та чотири – у районах області, у 2016 році – у дев'яти районах та у 2017 році – у десяти районах області. Крім того, заплановані тренінги для майбутніх тренерів, які також потім зможуть навчати та отримають відповідні сертифікати для цього. Наприкінці проекту відбудеться обласна підсумкова конференція.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Посадовця Державної служби ...

КОМЕНТАРІ