Чернігівська область: рятувальники надали психологічну допомогу вимушеним переселенцям

Чернігівська область: рятувальники надали психологічну допомогу вимушеним переселенцям

25.11.14 08:06 0 575
24 листопада у Менському районі психологи Управління ДСНС у Чернігівській області відвідали санаторій "Остреч" де проживає 60 людей, з них 30 дітей, які тимчасово перемістилися з районів проведення антитерористичної операції. З ними проведено групову роботу під час якої визначено основні проблеми та актуальні питання що потребують вирішення. Більшість із них, коли покинули рідні домівки, та перебуваючи в умовах вимушеного переселення, пережили значний психоемоційний стрес. Тож з метою подолання його негативних наслідків психологи поспілкувалися з людьми, обговорили соціальні питання, надали допомогу в подоланні наслідків пережитого емоційного стресу. В ході цього застосовувались прийоми переключення уваги з негативних переживань на позитивні.

Особлива увага психологів була приділена маленьким переселенцям, адже саме вони найбільше схильні до соціально-психологічної дезадаптації внаслідок емоційної незрілості. З дітьми проведено заняття по зняттю психоемоціонального напруження та нейтралізації страхів. Їм було запропоновано помалювати, бо це - найкращий спосіб вираження емоцій та переживань. В своїх малюнках, діти малювали квіти, дерева, сонечко, веселку. своїх батьків. Окрім цього, співробітники Управління ДСНС України у Чернігівській області вручили малечі розмальовки, альбоми, олівці, іграшки і солодкі подарунки.

На згадку про проведений захід, діти подарували рятувальникам свої малюнки.

Подібна робота психологів Управління проводиться не вперше і подібні виїзди до місць переселення вимушених переселенців триватимуть далі.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ