Міліціонери поділились з учнями інтернату історією,досвідом та здобутками правоохоронців Рівненщини

Міліціонери поділились з учнями інтернату історією,досвідом та здобутками правоохоронців Рівненщини

25.11.14 16:04 0 635
Побачити непросту роботу міліції «із середини» та відчути товариський дух єднання і працелюбства пощастило 22–ом учням Мізоцької школи-інтернату, що у Здолбунівському районі. Вихованцям, серед яких діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з неблагополучних сімей, правоохоронці провели захоплюючу та змістовну екскурсію, наповнену цікавими фактами й демонстраціями рідкісних експонатів.

Марія навчається у дев'ятому класі. Дівчинка раніше не цікавилася роботою правоохоронних органів, а про роботу міліції знала лише із засобів масової інформації. Проте, коли побачила усе на власні очі, її думка кардинально змінилася.

— Прийшовши сюди, я не очікувала стільки всього побачити. Мені справді дуже сподобалось, особливо, як показували зброю та гранати, — розповідає Марія. — Після того, як ми поспілкувались з працівниками міліції, відвідали музей — захоплень і вражень залишилось дуже багато.

Підтримує дівчину і її однокласник Андрій.

— Найбільше мені сподобалась зброя, особливо автомат Калашникова, гранати, снаряди і «базука», — ділиться захопленням хлопець. — Після всього побаченого моя думка про міліцію змінилась в кращу сторону. В майбутньому хочу стати десантником.

Правоохоронці ретельно підготувалися до зустрічі: провели екскурсію приміщенням управління, розповіли дітям багато цікавих фактів про минуле органів внутрішніх справ і продемонстрували цінні експонати, зібрані у музеї історії міліції Рівненщини. Але найбільше вражень та захоплень у юних учасників екскурсії викликали відвідини Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Кожен з дітей мав змогу потримати в руках справжню зброю і вибухівку, зняти відбитки пальців, а найголовніше – отримати «з перших вуст» відповіді на свої запитання, яких у захоплених школярів було безліч.

— Хочу подякувати усім ініціаторам екскурсії, адже така можливість надається небагатьом, — зазначила Валентина Євгенівна, вихователь Мізоцької школи-інтернату. — Діти побачили, що робота в міліції є важкою і потрібно добре вчитись, щоб бути хорошим експертом та міліціонером, крім того потрібно бути відважним. Ця зустріч для дітей є дуже корисною, оскільки такі заходи, насамперед, розвивають їх, а також налаштовують на те, щоб в майбутньому не скоювати злочинів і не потрапляти на іншу сторону міліцейських лаштунків.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ