На Тернопіллі інфраструктуру вокзалів та станцій адаптують до потреб інвалідів

На Тернопіллі інфраструктуру вокзалів та станцій адаптують до потреб інвалідів

25.11.14 16:38 0 697
На залізничних станціях Тернопіль та Підволочиськ передбачено місця для паркування автотранспорту інвалідів. Про це повідомляють у прес-центрі "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця продовжує створювати умови для безперешкодного доступу людей із обмеженими фізичними можливостями до об'єктів залізничного транспорту, - йдеться у повідомленні. - Завдяки комплексу заходів вокзали, каси, санітарні кімнати, пасажирські платформи і навіть місця для паркування автомобілів на привокзальних площах стають дедалі доступнішими і зручнішими для інвалідів на візках та з вадами зору.У цьому році залізничники продовжують облаштовувати нові переходи-пандуси до пасажирських платформ та ремонтують існуючі. Відповідну роботу вже проведено на п'яти станціях Південно-Західної залізниці, чотирьох станціях Південної залізниці, чотирьох станціях і пасажирських платформах Придніпровської залізниці".

З метою покращення сервісу працівники Одеської магістралі встановили на вокзалі ст.Одеса-Головна додаткові покажчики для інформування людей із особливими потребами, а зал очікування для інвалідів вокзалу ст.Кіровоград обладнали кондиціонером.

Створюючи комфортні умови для інвалідів, залізничники не забувають і про кімнати особистої гігієни. У цьому році вони облаштовані на вокзалах станцій Жмеринка, Козятин та Івано-Франківськ.

Для зручності людей з особливими потребами на вокзалах створені і постійно діють групи допомоги. Інформація про роботу таких груп доводиться до пасажирів по гучномовному зв'язку та візуально на стендах і табло. Залізничники у разі потреби супроводжують інваліда територією вокзалу, допомагають придбати квитки, здійснити посадку в поїзд, розміститися в залах очікування для інвалідів чи доставити багаж.

Для комфортної подорожі залізницею інваліди також можуть замовити спеціалізований вагон, у якому двері, тамбур, купе і туалет адаптовані для пасажирів на інвалідних візках, а також є салонний візок, який дає змогу пересуватися по проходу вагона. За 10 місяців цього року, як повідомлялося раніше, Укрзалізниця перевезла у таких вагонах понад 1500 пасажирів.

Наразі на залізницях України експлуатується 19 спеціалізованих пасажирських вагонів. Також у кожному вагоні моторвагонного рухомого складу виділено до восьми посадкових місць для пасажирів-інвалідів, а при проектуванні нових вагонів, виробництво яких планується на вітчизняних підприємствах, враховуються вимоги до перевезення осіб з інвалідністю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ