У Тернополі відкрили фотовиставку,присвячену 81-й річниці Голодомору

У Тернополі відкрили фотовиставку,присвячену 81-й річниці Голодомору

25.11.14 15:20 0 751
21 листопада 2014 року активісти тернопільських обласної і місцевої організацій ВО "Свобода" у залі Українському дому "Перемога" організували фотовиставку, присвячену 81-й річниці Голодомору. На її відкриті заслужені історико-культурні діячі краю ознайомили глядачів із частиною трагічної історії української нації.

Гості заходу мали можливість переглянути копії документів, які свідчать про страшні злочини проти людства, про геноцид українського народу. Жахливі рядки в листах очевидців змушують кожного замислитися про голодомори на теренах України. На фото зображені поневолені, зморені і виснажені голодом тисячі людей, постраждалих від тоталітарного сталінського режиму.

"Ми не маємо права забувати історію нашого народу. На помилках минулого треба будувати нову, сильну і вільну Україну. Ці експонати показують, на що був здатний тоталітарний режим Сталіна. Можу твердо наголосити – цю сторінку історії вже перегорнуто. Українці не дозволять більше себе знищити, адже ми сильний народ! І за кров наших предків і нинішніх героїв ми не здамося черговому кремлівському диктатору", – зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

"Геноцид української нації – злочин, який не має виправдання. Найважче, що може статися з країною, – голод і війна. Дякувати Богу, молоде покоління не знає голоду, але в Україні проливається кров наших побратимів. Війна на Сході не дозволяє Україні рухатися далі. Але ми повинні вистояти і перемогти агресора. Історія будується !" – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Експонати, а це документи, свідчення очевидців трагедії, а також фото українців, які постраждали від тоталітарного сталінського режиму, тернопільці й гості міста зможуть переглянути до 30 листопада цього року.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: У Житомирі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ