Річницю Революції гідності на Тернопільщині відзначили загальнообласним круглим столом "Український відлік"

Річницю Революції гідності на Тернопільщині відзначили загальнообласним круглим столом "Український відлік"

25.11.14 08:34 0 767
21 листопада 2014 року з ініціативи свободівців Тернопільщини відбувся загальнообласний круглий стіл "Український відлік", приурочений річниці Революції гідності. Участь у заході взяли представники обласної влади, штабу національного спротиву, громадських об'єднань, молодіжних організацій. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих на Майдані та воїнів, загиблих у зоні проведення АТО.

"21 листопада 2013 року українці вийшли на майдан проти режиму Януковича. Країна ціною життів Небесної сотні довела, що ми – сильна нація. Ми в боргу перед цими жертвами, і не можемо допустити повторення історії. Цей день – особливий для кожного з нас. Ідеться не лише про пам'ять, а й про те, що і влада, і громадськість повинні звітувати, що вони зробили для розбудови української держави. Зараз наша місія – контролювати хід розбудови української держави, щоби це відповідало вимогам учасників Революції гідності", – наголосив керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

"З ініціативою провесті такі круглі столи на всеукраїнському рівні керівництво Тернопільської обласної адміністрації звернулося до Президента України, – зазначив модератор круглого столу, заступник голови обласної державної адміністрації свободівець Леонід Бицюра. – Сподіваємося, нашу ідею підтримають в усіх регіонах. Як ми знаємо, 15 грудня 2013 року в Тернополі відбулося "Віче гідності". Хоча тоді ще ніхто не знав, що ті події ввійдуть в історію як Революція гідності. У жодному разі ми не можемо допустити, щоби повторилися помилки 2004 року, коли після хвилі народного піднесення прийшли розчарування, байдужість, зневіра, втрата довіри до влади".

Учасник круглого столу, народний депутат України 7-го скликання, голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк наголосив, що активні учасники революційних подій у непростий час не ховалися від відповідальності, а зуміли об'єднатися: "Після революції кожен із нас робив свою справу – хтось обіймав посади у владі, хтось виконував громадську роботу, але перед нами всіма постали однакові завдання – зміна системи, докорінні реформи, очищення влади. Майдан продемонстрував, якими ми маємо бути. Там ми розуміли необхідність діяти спільно, незважаючи на перешкоди. Зараз наше завдання – реалізувати ціль, яку ми перед собою поставили".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ