Накладки на сходи для боротьби з травматизмом

Накладки на сходи для боротьби з травматизмом

26.11.14 02:00 0 1273
З приходом зими сходинки, розташовані на відкритому повітрі, можуть становити підвищену небезпеку для здоров'я і життя людини. Від дощової води, снігу і льоду вони стають дуже слизькими, що неминуче підвищує ймовірність травматизму. Щоб зробити сходинки сходів безпечними в сезони з несприятливими погодними умовами, застосовуються накладки.

Протиковзкі накладки встановлюються на самий край ступені або ж по всій її поверхні. Застосовуються для встановлення на ступенях зовнішніх сходів, а також в тамбурах великих установ з високою щоденної прохідністю людей. Активно використовуються також всередині приміщень в лазнях, саунах, басейнах і подібних закладах, де підлоги виконані з слизького матеріалу. Іноді комбінуються з брудозахисними конструкціями.

Види протиковзких накладок за матеріалом:

- Гумові. Найбільш поширений різновид. Гума - матеріал довговічний, міцний, недорогий, відмінно запобігає ковзанню.
- Металеві. У чистому вигляді використовуються досить рідко, так як можуть піддаватися обмерзанню і ставати джерелом небезпеки. Найчастіше встановлюються в осінній і весняний час. Мають сильно рифлену поверхню для кращого зчеплення з підошвою пішохода.
- Дерев'яні. Застосовується на невеликих сходах з невисокою прохідністю. Деревина володіє непоганими протиковзкими властивостями, проте вкрай недовговічна.

Найчастіше виготовляються комбіновані накладки. Найбільш популярний варіант поєднання матеріалів - алюміній і гума. Такий підхід дозволяє створити дуже міцні та довговічні, стійкі до деформації накладки з чудовими протиковзкими властивостями. Виробники зазвичай встановлюють для такої продукції термін служби не менше 5 років.

Види протиковзких накладок по конструкції:
- Кут-поріг.
- Закладений профіль.
- Смуга.
- Міжплиточний шов.

У переважній більшості накладки випускаються в чорно-сріблястому кольорі. Це робить їх помітними практично на всіх сходах. Такі накладки добре помітні навіть при слабкому освітленні і в темний час доби. Крім того, вони не вицвітають і не втрачають свого привабливого зовнішнього вигляду протягом довгих років експлуатації. Популярність такого поєднання кольорів обумовлена також і тим, що воно нейтрально, чудово поєднується з іншими відтінками. Тому чорно-сріблясті накладки будуть доречні як в яскравому приміщенні дитячого садка, так і в строгій мерії, виконаної в біло-сірих відтінках. Але деякі виробники пропонують і різнокольорові накладки - білі, сині, жовті та ін.

Дивіться детальніше http://www.standartpark.ua/catalog/stairs_coating/

Источник: http://www.standartpark.ua/catalog/stairs_coating/
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ