В Луцьку надання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг

В Луцьку надання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг

26.11.14 14:47 0 629
З 1 липня 2014 року для посилення соціального захисту громадян в умовах здорожчання вартості житлово-комунальних послуг Урядом запроваджено новий вид державної допомоги — компенсацію додаткових витрат на оплату комунальних послуг. Передбачено надання компенсації на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

Право на отримання компенсації мають сім'ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім'ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного зареєстрованого у житловому приміщенні члена сім'ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. У випадку надання інформації про відсутність доходів у будь-кого з працездатних членів сім'ї за будь-який місяць, до розрахунку приймається дохід на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Величина прожиткового мінімуму в розрахунку на місяць встановлена Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» і становить для

-дітей віком до 6 років – 1032 гривні;

-дітей віком від 6 до 18 років – 1286 гривень;

-працездатних осіб – 1218 гривень;

-осіб, які втратили працездатність – 949 гривень.

Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на комунальні послуги та розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до зміни вартості послуг. Компенсація призначається з місяця звернення до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.

Якщо заявник не оплачує комунальні послуги (крім випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами), надання компенсації припиняється. Заявник набуває право на подальше призначення компенсації після сплати заборгованості, яка виникла за період отримання компенсації. Крім того, надання компенсації припиняється, якщо громадянин приховає або надасть недостовірні дані, на підставі яких призначена допомога.

Для призначення компенсації особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні/будинку (заявник), надає наступний пакет документів:

- заяву;

- довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;

- довідки про доходи затвердженого зразка кожної зареєстрованої особи (крім непрацюючих пенсіонерів).

При подачі документів також необхідно пред'явити паспорт та ідентифікаційний номер кожної зареєстрованої в помешканні особи.

З питань отримання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг мешканцям міста Луцька необхідно звернутись до департаменту соціальної політики Луцької міської ради (пр-т Волі, 4а), його філії (вул. Бенделіані, 7), пунктів прийому громадян при ЖЕК № 8 ЖКБ (пр-т Соборності, 23) та ЖКП № 11 (вул. Федорова, 9). Консультації надаються за телефонами 284161 та 265961.

Департамент соціальної політики

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: На Львівщині стрийські ...

КОМЕНТАРІ