Міський голова Микола Романюк наголосив на необхідності залучення додаткових коштів в інфраструктуру Луцька

Міський голова Микола Романюк наголосив на необхідності залучення додаткових коштів в інфраструктуру Луцька

26.11.14 16:46 0 649
В ході оперативної наради міський голова Микола Романюк зауважив, що ситуація із бюджетом складна, не вистачає коштів, часто управління дають нереальні цифри. Уже сформовано проект бюджету міста на 2015 рік. Його зробили за старими методиками. Однак, за словами міського голови, якщо новий склад Верховної Ради України проголосує за зміни до Бюджетного кодексу, то дохідна частина місцевих бюджетів формуватиметься по-новому. “Але не варто сподіватися на значне збільшення бюджету розвитку. На цей рік він становить 42 мільйони гривень. У наступному році, згідно прогнозів, особливо не збільшиться”, - розповів міський голова.

Микола Романюк додав, що необхідні кошти на реконструкцію дитячих садочків на вулицях Чехова та Декабристів, аби їх знову могли відвідувати діти. На це необхідно близько десяти мільйонів. Також необхідні кошти на будівництво каналізаційної мережі на Вересневому біля 17 мільйонів та на Малоомелянівському масиві — близько восьми мільйонів. Микола Романюк нагадав, що окрім цього необхідні кошти на ремонт доріг, дворів, садочків та інших об'єктів.

Тому міський голова звернув увагу присутніх на необхідність залучення додаткових коштів на розвиток Луцька. Він зауважив, що завдяки співпраці з іноземними організаціями уже вдалося залучити значні суми у економіку міста. Проте, цю роботи необхідно продовжувати, працювати з програмою транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” тощо.

Звернув увагу Микола Романюк й на реалізацію міських програм, які свого часу були затверджені депутатами міської ради. Він зауважив, що секретар міськради Сергій Григоренко проаналізував їх і виявив 15 програм, які практично не дієві, бо не фінансуються. Тому Микола Романюк доручив своїм заступникам проаналізувати усі прийняті програми та подати пропозиції щодо доцільності їх фінансування у наступному році.

Наголосив міській голова й на оптимізації структури виконавчих органів міської ради. Микола Романюк зауважив, що на сесію міської ради, яка відбудеться у грудні цього року, підготовлено проект рішення про реорганізацію ряду управлінь. Зокрема, за його словами, перші зміни торкнуться управління капітального будівництва, економіки, містобудування та архітектури, департаменту ЖКГ.

Микола Романюк ще раз наголосив, що чисельність штатних працівників міської ради ніколи не збільшували, а лише проводилась робота до оптимізації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі учні 11-х ...

КОМЕНТАРІ