В Луцьку керівник КП “Ласка” Богдана Новарчук закликає людей вакцинувати домашніх тварин від сказу

В Луцьку керівник КП “Ласка” Богдана Новарчук закликає людей вакцинувати домашніх тварин від сказу

26.11.14 17:29 0 675
Під час оперативної наради директор КП “Ласка” Богдана Новарчук поінформувала присутніх про співпрацю та обмін досвідом із закордонними організаціями у сфері поводження з домашніми та безпритульними тваринами. Вона зауважила, що нещодавно у нашому місті побувала представник громадської організації “Нейчервотч” (Велика Британія) Джені Руд, яка поділилася досвідом.

Богдана Новарчук зазначила, що у Великобританії є як державні притулки для тварин, так і громадські, які утримуються за кошти громадських організацій. Там щороку відловлюють близько 100 тисяч тварин на вулицях. Працівники відповідних структур щодня забирають їх з вулиць, тому там бродячих собак і ніхто не помічає.

Також Богдана Новарчук розповіла й про досвід Туреччини, Болгарії, Румунії, Словенії та інших країн у боротьбі з безпритульними тваринами.

За словами директора КП “Ласка”, проблему безпритульних тварин є у всьому світі і вирішити її одночасно не вдасться. Вона наголосила, що багато собак, які перебувають на вулицях, колись мали господарів. Тому без спільної роботи влади та громади це питання вирішити не вдасться. Люди повинні нести відповідальність за своїх домашніх улюбленців. Богдана Новарчук зазначила, що, згідно з рішенням міської ради, усі домашні тварини у Луцьку господарі повинні реєструвати. Проте, власники не поспішають цього робити. Потім не можливо відслідкувати рух таких домашніх улюбленців і чи вони мають усі щеплення.

Наголосила Богдана Новарчук й на тому, що підхід до боротьби з безпритульними тваринами має бути системним. До цього мають долучитися усі населені пункти країни, бо інакше результату не буде. За її словами, якщо б вдалося забрати з вулиць Луцька усіх собак, то через короткий термін часу їх місце зайняли б інші особини з навколишніх сіл та міст.

Директор КП “Ласка” зауважила, що необхідно активізувати роботу в питанні реєстрації домашніх тварин. Також Богдана Новарчук наголосила й на необхідності щеплення власниками своїх собак від сказу. Вона зазначила, що це важливе питання, адже потім ті тварини можуть вкусити свого господаря та занести небезпечну інфекцію.

Наголосила директор КП “Ласка” й на проведеній роботі за 9 місяців цього року. За цей період відловлені, привезені громадянами, підкинуті — 887 тварин.

Загальна кількість тварин, які прилаштовані у сім'ї (з КП «Ласка» та місце прилаштування тварин на Центральному ринку) — 810.

Тварини, які були евтаназовані та загинули — 93.

Тварини, які випущені назад під опіку волонтерів-доглядачів згідно з Програми «Охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин» - 104.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що необхідно більше уваги приділяти питанню боротьби з безпритульними тваринами. Він навів трагічний випадок, який стався в місті Ківерці, де нещодавно від сказу померла маленька дитина. За його словами, це - повчальна історія. Він наголосив, що власники тварин не хочуть реєструвати тварин і щеплювати їх. А потім стаються трагедії і нема з кого запитати за те. Святослав Кравчук зауважив, що керівники ЖКП, правоохоронці, ветеринарна служба повинні уважніше ставитися до цього питання.

Наголосив Святослав Кравчук й на тому, що у Луцькій міській клінічній лікарні є достатньо вакцини від сказу,у разі укусів тварин.

Він зауважив, вакцинувати тварин необхідно, адже це безпека усіх громадян.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кілька керівників ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ