Житомирщина: на Андрушівщині правоохоронці швидко розшукали чоловіка,який викрав з чужої автівки револьвер

Житомирщина: на Андрушівщині правоохоронці швидко розшукали чоловіка,який викрав з чужої автівки револьвер

26.11.14 12:42 0 665
Раптове зникнення зі своєї автівки револьвера, призначеного для розважально-навчальної стрільби, виявив житель Андрушівського району і терміново повідомив до міліції. Правоохоронці встановили злодія, а викрадену зброю знайшли в орендованій ним квартирі.

Днями до Андрушівського райвідділу міліції зателефонував 42-річний житель с.Глинівців. Чоловік повідомив правоохоронцям про те, що увечері цього ж дня з його автомобіля, залишеного на декілька хвилин без нагляду на сільській вулиці, зник револьвер «Екол Вайпер».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці розпитали заявника про всі обставини зникнення, оглянули автомобіль та розпочали проведення першочергових заходів, направлених на розкриття крадіжки.

– Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, - розповів начальник місцевого райвідділку міліції Сергій Бойко.

Завдяки вжитим заходам міліціонери швидко встановили особу крадія, яким виявився 18-річний односелець заявника, та навідалися за місцем його проживання. Рідні сказали, що він поїхав до обласного центру і дали адресу, за якою можна його знайти.

Парубок, побачивши на порозі орендованої квартири міліціонерів, одразу зрозумів, у чому справа, і зізнався у вчиненому. За його словами, того вечора він повертався додому в неадекватному від кількості вжитого алкоголю стані. На його шляху трапився припаркований автомобіль, у салоні якого нікого не було. Тож, не довго думаючи, молодик смикнув дверцята, а вони, на диво, виявилися незачиненими. Заглянувши всередину, він вхопив перше, що йому трапилася попід руку, сунув чужу річ у кишеню і подався далі. Проте вже наступного ранку, коли хміль вивітрився з голови, парубку на очі потрапив револьвер і він згадав, звідки він узявся. Не на жарт перелякавшись, він завіз викрадену річ у м.Житомир і заховав подалі від своїх та чужих очей в орендованій квартирі.

Правоохоронці вилучили револьвер і повернули його справжньому власнику.

– Щастя, що викрадений револьвер не становить небезпеки для оточуючих, а відноситься до навчальної зброї і призначений, в цілому, для набуття навиків володіння нею, - коментує Сергій Бойко.

Втім, досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчиненої крадіжки триває. За чинним законодавством, подібні дії караються накладенням штрафних санкцій, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або ж позбавленням волі строком до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Андрушівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку тролейбуси ...

КОМЕНТАРІ