В Житомирській області за добу вогнеборці двічі гасили займання сіна

В Житомирській області за добу вогнеборці двічі гасили займання сіна

26.11.14 09:43 0 665
24 листопада о 22:36 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному сіннику в селі Теснівка.

До прибуття вогнеборців сусіди разом із господарями намагалися самостійно загасити пожежу. Проте сінник був завантажений близько 24 тоннами сіна, і тому вогонь дуже швидко охоплював все нову площу. Локалізувати займання вдалося лише вогнеборцями. Ще кілька годин вони розкидали та проливали велику кількість тліючого сіна. 04:00 пожежу вдалося повністю ліквідувати. Внаслідок пригоди вогнем знищенно близько 20 тонн грубих кормів та сінник.

Того ж дня вогнеборцям Черняхівщини в селі Стирти також довелося гасити сінник. Проте цього разу вогонь встиг знищити лише 3 тонни сухого запасу кормів та дерев’яну споруду. Пожежу локалізовано о 9:15. Повністю ліквідовано о 11:42.

Внаслідок пригод загиблих та травмованих немає. Причини виникнення пожеж, а також суми збитку та врятованих матеріальних цінностей встановлюються.

Як правило, займання сіна чи соломи важко піддаються гасінню і дуже швидко знищуються вогнем. Аби запобігти таким пожежам, слід своєчасно подбати про справність електромережі, яка під’єднана до господарчих споруд. А також не допускати використання біля сухих кормів відкритого вогню чи пустощів дітей. Для підсвічування слід користуватися виключно ліхтарями.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ