Місія – енергоощадність. На Закарпатті втілюють Програму енергозаміщення та економії ресурсів

Місія – енергоощадність. На Закарпатті втілюють Програму енергозаміщення та економії ресурсів

26.11.14 09:08 0 674
Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, проводячи нараду з управліннями і відділами ОДА, закликав фахівців ефективніше долучитися до Програми енергозбереження й енергозаміщення, що розробляється в області.

"Ми – координуємо, а ви напряму контактуєте з людьми. Будьте активніше, не тільки ведіть статистику, а давайте пропозиції. Є підприємства, які готові працювати в цій сфері, й готові вкладати гроші – нехай конкурують і виконують проекти. Ми готові співпрацювати на засадах прозорості та користі для краю. Звісно, перша увага – місцевим підприємствам" – сказав Василь Губаль.

Керівник області дав доручення службам здійснити аналіз на прикладі кількох об'єктів – яку вигоду має бюджет при зміні теплоносіїв в котельнях в установах, переведених на енергоощадний режим: у деталях, аби врахувати всі нюанси при нових проектах.

Що ж до освіти, то, маючи 31 освітній заклад обласного підпорядкування,

5 з них уже на альтернативному газовому опаленні, в трьох триває будівництво. Із тих, де вже розробляють проекти, в 7 пропонують влаштувати електросистеми, 12 – обладнання на тверде паливо. Керівник області наголосив – зволікати з виконанням не варто, кошти з державної субвенції, виділеної на програму енергоощадності, слід до кінця року, тож варто тримати це на особливому контролі.

Василь Губаль попросив керівників структурних підрозділів якісніше контролювати ситуацію з опаленням закладів та особливо ретельно моніторити, аби ліміти газу, доведені до галузей, не були перевищені. Наразі незначне перевищення лімітів має місце лише в сфері освіти, відповідний департамент отримав вказівку звернути посилену увагу на раціональне використання ресурсів.

Прес-служба ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час фестивалю Jazz Bez ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ