В Закарпатській області міліціонери відвідали Мукачівський Свято-Миколаївський монастир

В Закарпатській області міліціонери відвідали Мукачівський Свято-Миколаївський монастир

26.11.14 15:40 0 652
Гості з облуправління міліції під керівництвом заступника начальника УМВС області Василя Русина та голови Ради ветеранів УМВС Віктора Отовчиця познайомилися з історією створення монастиря. Кожний з гостей мав змогу поставити свічки, дати на службу Божу за здоров'я своє та рідних.

Архієпископ Мукачівський та Ужгородський Високопреосвященніший Владика Феодор тепло зустрів правоохоронців і провів цікаву екскурсію Мукачівським жіночим монастирем, який розташований на Чернечій горі.

Працівники міліції, в більшості жінки, уважно слухали кожне слово Владики. Архієпископ розповів про часи заснування монастиря, далекі роки ХІ століття. Про князя Федора Корятовича, який вважається засновником святині. Саме він збудував першу дерев'яну церкву та невеликий корпус для ченців і видав у березні 1360 р. грамоту, в якій закріпив за монастирем два села — Лавки та Бобовище.

Згадав Владика Феодора й нелегкі роки руйнації святині.

Далі гостей провели до келій, де мешкають черниці. у Свято-Миколаївському монастирі проживають близько 65 черниць віком від 18 до 93 років.

У монастирі зберігаються ікона Божої Матері, Скоропослушниця, Іверська ікона Божої Матері, привезена з гори Афон, і рака з частиною мощів преподобного Мойсея Угрина, саркофаг, де перепохований колишній настоятель святині Василій Пронін, а також є частинки мощів інших угодників Божих, до яких мали змогу прикластися правоохоронці.

Працівники міліції подякували Владиці Феодору за чудову і теплу зустріч, цікавий екскурс у минуле. За те, що зумів своїми настановами, повчальними історіями наблизити до Бога кожного правоохоронця, які часто за щоденними клопотами, роботою забувають про головне у житті кожного християнина.

Насамкінець архієпископ подарував кожному вірянину подарунок від монастиря зі святою водою, іконкою Миколая Чудотворця, книжечками про історію Свято-Миколаївського жіночого монастиря, Акафестом до святого та молитвеник зі щоденними молитвами.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ