На Хмельниччині рятувальники та аварійні служби відпрацювали спільні дії щодо ліквідації наслідків аварії на газопроводі

На Хмельниччині рятувальники та аварійні служби відпрацювали спільні дії щодо ліквідації наслідків аварії на газопроводі

26.11.14 12:18 0 634
25 листопада на території Красилівського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» проведено тренувальне тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі, що виникла під час розгерметизації газопроводу. До навчання долучилися рятувальники Красилівщини, добровільна пожежна дружина, лінійно-експлуатаційна служба та адміністрація підприємства.

За тактичним задумом, внаслідок механічного пошкодження наземного з’єднання газопроводу діаметром 1000 мм стався викид газу, та утворилось факельне горіння, існувала можливість розриву двох ємностей із газовим конденсатом. На час зниження тиску в пошкодженому трубопроводі діаметр пошкодження становив 50 мм, висота факелу 10 м. Варто зауважити, що пожежі на газопроводах, як правило, починаються з факельного горіння та супроводжуються вибухом і горінням розлитих рідин.

Першими ліквідовувати умовну пожежу розпочали аварійні ланки та працівники добровільної пожежної дружини підприємства. За підвищеним номером виклику до місця події прибули вогнеборці 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Красилів та аварійні служби району. Рятувальники оперативно ліквідовували умовну пожежу, працівники лінійно-експлуатаційної служби провели аварійно-відновлювальні роботи на магістральному газопроводі.

Після навчання адміністрація підприємства ознайомила рятувальників району з системами протипожежного захисту та роботою диспетчерської служби.

Загалом навчання пройшли успішно, рятувальники довели свою готовність діяти за призначенням, а усі задіяні служби мали нагоду відпрацювати на практиці спільні дії щодо ліквідації наслідків аварії на газопроводі.

Красилівський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі виділили ...

КОМЕНТАРІ