У приватного вишу Поплавського відібрали ліцензію,– ЗМІ

У приватного вишу Поплавського відібрали ліцензію,– ЗМІ

26.11.14 13:57 0 637
Акредитаційна комісія при МОН анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є ректор Михайло Поплавський з сином.

Як повідомило джерело ZN.UA в Міністерстві освіти і науки, рішення було прийнято одноголосно. Примітно, що раніше в цю комісію входив і сам Поплавський.

Про схему з використанням Поплавським приватного «клону» Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянській з «Слідство.Інфо».

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором нацуніверситету культури, створив свій приватний виш з фактично такою ж назвою – Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ «Укрконцерту», засновниками якого, в свою чергу, сам Поплавський з сином Олександром.

Студенти перші три курси числилися в КУКу, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вузу. Тобто через такі схеми «справжній» університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

Наприкінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п’ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного «Київського університету культури» датована червнем 2010 року. У січні 2014 вишу була продовжена ліцензія. На обидва документи «добро» дав колишній міністр Дмитро Табачник.

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилось, що вишз фізично не існує, а тільки на папері.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 29 листопада – День ...

КОМЕНТАРІ