Львівські рятувальники моніторять ситуацію із торф’яними пожежами

Львівські рятувальники моніторять ситуацію із торф’яними пожежами

26.11.14 11:24 0 612
Не зважаючи на погодні умови, на Львівщині продовжують горіти торфи. Так, упродовж останньої доби рятувальники продовжували ліквідовувати займання торфу поблизу с. Корчів Сокальського району. За весь період займання, вогонь охопив значну територію, площею 10,8 га. За добу вдалося ліквідувати горіння на площі 0,2 га, а ще близько гектара території потребують подальшого гасіння. Специфіка гасіння торф’яних пожеж вирізняється своєю довготривалістю через захоплення великих площ, високою стійкістю горіння і величезною кількістю диму, що утворюється. Особливістю гасіння торф’яних пожеж є необхідність подачі води безпосередньо в осередок горіння, який може перебувати на глибині декількох метрів.

Торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт (прогар) людей і техніки. Торф повільно прогорає на всю глибину, яка може досягати 6-8 і більше метрів. Вигорілі місця небезпечні проваленням будинків, машин або людей. Навіть після ліквідації пожежі, тривалий час після вигоряння зберігається висока температура. Задушливий смог - на 90 відсотків результат горіння торфовищ, а не лісів. До складу смогу входить чадний газ, дрібні зважені частинки, бензол та інші продукти горіння, що можуть призвести до погіршення здоров’я громадян.

Найчастіше причиною виникнення торф’яних пожеж є людська необережність та злочинне недбальство. А успіх боротьби з такого роду загораннями залежить в першу чергу від їх своєчасного виявлення і швидкого прийняття заходів щодо їх обмеження та ліквідації. Торф’яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню.

Саме тому, з метою своєчасного виявлення осередків загорання, інспекторським складом Головного управління ДСНС України у Львівській області створено моніторингові групи, що об’їжджають основні місця покладу торфовищ. Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення, щодо дотримання правил пожежної безпеки на відкритих територія та лісових масивах, направляються листи в зацікавлені обласні організації щодо проведення ними відповідних інженерних заходів, організовуються та проводяться рейдові перевірки. Але попри усі вжиті заходи, все ж більшість загорань виникає через масове неконтрольоване спалення рослинного покрову та порушення елементарних вимог пожежної безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Музеї історії Луцького ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ