В Чернігівській області вогнеборці ліквідували пожежу в кафе

В Чернігівській області вогнеборці ліквідували пожежу в кафе

26.11.14 14:00 0 668
22 листопада о 19:24 до Служби порятунку «101» у смт Сосниця надійшло повідомлення про пожежу кафе «Юність». На місце події оперативно прибув державний пожежно-рятувальний підрозділ. У цей час відбувалося інтенсивне горіння всередині закладу й швидко поширювалося на дах. Гасіння пожежі тривало більше 5-ти годин, в ході якого вибухнули 4 газові балони. Це сприяло швидкому поширенню вогню та загрожувало життю рятувальників. Не зважаючи на це, останні завадили полум'ю поширитися на поруч розташовані житловий будинок та господарчу будівлю. Вогонь встиг частково знищити у кафе дах, підлогу та майно. Ймовірною причиною пожежі став залишений без нагляду увімкнений електрообігрівач.

З цим слід зазначити, що у жовтні 2013 року за результатами планової перевірки стану пожежної та техногенної безпеки кафе "Юність", рятувальники направили до Чернігівського окружного адміністративного суду позов щодо зупинення роботи даного закладу через наявність в ньому багатьох пожежнонебезпечних недоліків. Рішенням суду адміністративний позов був задоволений. Проте, не погоджуючись з таким рішенням, власник кафе подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Однак останній не задовольнив скаргу та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Незважаючи на проведений органом державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки попереджувальний захід щодо уникнення надзвичайної ситуації в кафе "Юність" і відповідні рішення судів, керівник цього закладу все одно їх проігнорував та не припинив роботу об'єкту. В решті решт це обернулося виникненням пожежі, яка, на щастя, не призвела до людських жертв.

Юрій Аникієнко,

заступник начальника У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 листопада – День ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ