У Рівненській області прокуратура відстоює у суді право власності держави на об’єкти цивільної оборони

У Рівненській області прокуратура відстоює у суді право власності держави на об’єкти цивільної оборони

26.11.14 12:22 0 628
Прокуратурою Рівненської області 20.11.2014 внесено касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позовні вимоги до ВАТ «Рівнельон» фізичної особи та визнано за нею право власності на три протирадіаційні сховища у м. Рівному загальною площею понад 3 тис м кв.

Прокуратура вважає, що ці рішення ухвалені судом передчасно та з грубим порушенням норм матеріального і процесуального права.

Зокрема, проігноровано норми низки законів України, якими визначено, що захисні споруди цивільної оборони мають загальнодержавне значення та щодо них встановлено заборону приватизації, купівлі-продажу та оренди. А також залишено поза увагою той факт, що відповідач ? ВАТ ніколи не володів правом власності на зазначені об'єкти. Повноваження ж щодо розпоряджання та управління останніми має згідно із законодавством Фонд державного майна України.

У зв?язку з тим, що об'єкти цивільної оборони продовжують перебувати у чужому володінні та, враховуючи актуальність питання щодо захисту населення від можливих наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникати у теперішній час, прокурори принципово відстоюватимуть інтереси громадян та держави, використовуючи для цього усі надані законом повноваження.

Касаційна скарга прокуратури області розглядатиметься Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Додатково: на даний час слідчими Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 КК України за фактами зловживання владою та передачі приватній структурі під час продажу цілісного майнового комплексу одного із рівненських підприємств трьох протирадіаційних сховищ, чим завдано державі тяжких наслідків.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підприємливому ...

КОМЕНТАРІ