Рівненщина: безпека дорожнього руху – запорука життя!

Рівненщина: безпека дорожнього руху – запорука життя!

26.11.14 08:55 0 808
Саме під таким гаслом відбулася зустріч працівників Державтоінспекції Рівненської області зі студентами Рівненського державного базового медичного коледжу, під час якої вихованцям закладу нагадали про важливість дотримання вимог ПДР.

За статистикою кожні 15 хвилин внаслідок ДТП в Україні травмується одна людина, а кожні 100 хвилин обертаються трагедією, що забирає людське життя. Втратити здоров'я або життя дуже просто і легко, а от повернути його назад – іноді буває неможливо. Тому про це треба завжди пам'ятати. Наведена вище статистика зумовлена безліччю причин, серед яких – недотримання вимог Правил дорожнього руху його учасниками, особливо підростаючим поколінням.

- На жаль, ситуація з дитячим дорожньо-транспортним травматизмом на території нашої області залишається досить складною, - наголошує заступник начальника УДАІ УМВС Віктор Мороз. У порівнянні з минулим роком спостерігається значене зростання кількості ДТП даного виду. Крім цього, зросла кількість загиблих і травмованих дітей. Серед основних причин по яких останні потрапляють під колеса транспортних засобів є раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід вулиці у невстановленому місці, — додає підполковник міліції.

За статистикою найчастіше учасниками дорожньо-транспортних пригод стають діти віком від 7 до 16 років. Саме тому працівники Державтоінспекції найбільше звертають увагу на цю вікову категорію.

25 листопада вартові доріг зустрілися зі студентством Рівненського державного базового медичного коледжу. Приводом для цього стала дорожньо-транспортна пригода, у якій постраждала вихованка вказаного закладу.

Під час свого виступу працівник управління ДАІ нагадав присутнім про життєву важливість дотримання вимог ПДР. Крім цього, студентам було наголошено на основі причини по яких діти гинуть і травмуються в результаті дорожньо-транспортних пригод. На зустріч з працівником правоохоронних органів прийшло понад 200 бажаючих, які у свою чергу пообіцяли прислухатися до порад інспектора. На останок студентам були роздані тематичні листівки із характерними прикладами резонансних дорожньо-транспортних пригод та зверненням працівників ДАІ Рівненщини до учасників дорожнього руху.

Працівники Державтоінспекції Рівненської області сподіваються, що такі зустрічі все ж таки вплинуть на свідомість підростаючого покоління щодо важливості виконання вимог ПДР.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Під час фестивалю Jazz Bez ...

КОМЕНТАРІ