Тернопільщину відвідав представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Тернопільщину відвідав представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

26.11.14 10:13 0 697
Про перебіг виборчого процесу під час позачергових виборів до Верховної Ради України, електоральні симпатії мешканців Тернопільщини та суспільно-політичну ситуацію в регіоні йшлося під час зустрічі заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри з представником Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Аднаном Хабулом.

Заступник голови ОДА зазначив, що і позачергові президентські, і парламентські вибори пройшли чесно та прозоро.

«Вперше за багато років нам вдалося провести вибори без використання адмінресурсу чи інших порушень, - наголосив Леонід Олексійович. – Тернопільщина – одна з областей-лідерів за явкою виборців. Нам вдалося відпрацювати систему громадської охорони, коли на виборчих дільницях забезпечували спокій і правопорядок громадські активісти. Я переконаний, що тільки завдяки ефективній співпраці влади і громади нам вдалося провести виборчий процес на належному рівні».

Насамперед представників ОБСЄ цікавив рівень безпеки нашого краю, а також те, як події в східних регіонах України позначилися на настроях населення Тернопілля. Заступник голови ОДА зауважив, що рівень патріотизму населення високий, а події на Сході України допомогли мешканцям краю згуртуватися.

Також представника місії ОБСЄ цікавили стан економіки нашого краю, рівень забезпечення прав людини, зокрема і вимушених переселенців із зони проведення АТО.

Довідково: 21 березня 2014 року ОБСЄ вирішила направити спеціальну монірингову Місію цивільних спостерігачів в Україну. Оскільки мир і стабільність в Україні опинилися під загрозою, ОБСЄ як найбільша регіональна організація в світі, що займається питаннями безпеки, вирішила надати підтримку країні. Місія спрямована на прохання українського уряду і за рішенням всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Метою місії є збір інформації та звіт про ситуацію в галузі безпеки, а також встановлювати і повідомляти факти, зокрема про конкретні випадки.

На даний час до складу Місії входять 300 цивільних неозброєних спостерігачів із понад 40 країн-учасниць ОБСЄ та місцеві співробітники з України.

Робота місії розрахована на шість місяців, однак тривалість роботи місії може бути продовжена по мірі необхідності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ