На Тернопільщині представили громадянську кампанію «Відкриваємо двері дітям»

На Тернопільщині представили громадянську кампанію «Відкриваємо двері дітям»

26.11.14 14:44 0 767
Засідання прес-клубу на тему «Дім і сім'я повинні бути в кожної дитини» відбулося 24 листопада. Під час нього представили громадянську кампанію «Відкриваємо двері дітям». Як зазначила менеджер зі зв'язків з громадськістю Представництва міжнародної благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні Катерина Чельцова, громадянська кампанія «Відкриваємо двері дітям» спрямована на відмову від інтернатів та забезпечення виховання всіх дітей в сім'ях або умовах, наближених до сімейних.

« 80 тисяч дітей в Україні виховуються в закладах інтернатного типу, 45% з них мають батьків. Зростання в інтернаті руйнує психіку дитини і не дає можливості нормально розвиватися, - наголосила Катерина Чельцова. – Випускникам шкіл-інтернатів важко адаптуватися до дорослого самостійного життя. Лише 10% вихідців інтернатів соціалізуються».

Як зазначають активісти, змінити ситуацію можливо. Громадянська кампанія «Надія і житло для дітей» передбачає нову систему виховання дітей, яка базується на індивідуальному підході. Кампанія активно впроваджується у 12 країнах Європи, її мета – закриття усіх інтернат них закладів.

Як зазначив начальник служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Степан Герасимів, останнім часом активізувалася роль громадськості у вирішенні наболілих питань, які є у державі.

«Дуже добре коли громадськість та влада об'єднують зусилля та вирішують проблеми дітей-сиріт, - наголосив Степан Герасимів. – Я повністю погоджуюся з тим, що існує величезна прірва міх вихованням дитини в родині та в інтернатних закладах. Крім того ці заклади дорожче обходяться державі. За нашими підрахунками кошти на утримання 92 дітей, які виховувалися у прийомних сім'ях та будинках сімейного типу були у три рази меншими за кошти, які витрачали на утримання 139 дітей у Коропецькому інтернаті».

За словами Степана Романовича, система реформування захисту прав дитини в Україні почалася з 2005 року. Реформування інтернатних закладів в державі було ініційоване у 2007-2008 роках.

«Питання скерування дитини до інтернатного закладу ми розглядаємо як крайній крок – констатував начальник служби у справах дітей ОДА. – При щорічному зменшені кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в області збільшується кількість дітей, влаштованих до сімейних форм виховання. У 2013 році ми влаштували 52 дитини, у 2012 – 48, у 2011 – 24».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ