До системи безоплатної правової допомоги відібрали 14 адвокатів із Тернопільської області

До системи безоплатної правової допомоги відібрали 14 адвокатів із Тернопільської області

26.11.14 11:18 0 705
Підсумували результати 6-го конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, із Тернопільської області заявки подали 14 адвокатів, усі вони успішно пройшли конкурс.

Адвокати, які набрали необхідну кількість балів, будуть включені до локальних реєстрів адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Відтак, усього для участі у 6-ому конкурсі було подано 463 заяви в 24-х областях України та м. Київ. На тестування з'явилося 430 адвокатів. За результатами усіх трьох етапів конкурсу 323 адвоката набрали необхідну кількість балів для включення в реєстри адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Таким чином, усього по Україні кількість відібраних адвокатів щодо тих, які взяли участь у тестуванні, становить 78%. У розрізі ж регіонів – у низці областей цей показник становить від 91 до 100 % (Тернопільська, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Харківська та Хмельницька – по 100%).

За словами директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського, порядок 6-го конкурсу, як і попередніх, не змінювався. Прохідний бал цього року був найвищим за весь час проведення конкурсів. Це зумовлено послідовною орієнтацією на відбір до системи кращих спеціалістів: висококваліфікованих, досвідчених та правильно мотивованих, коментує Андрій Вишневський. Результати конкурсу показали, що слід удосконалити процедуру та посилити незалежне спостереження за роботою конкурсних комісій, що обов'язково врахують при проведенні наступних конкурсів.

Координаційний центр вітає адвокатів із успішним проходженням конкурсу.

З інформацією щодо конкурсів з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, можна ознайомитись у розділі «Конкурс адвокатів» на сайті Координаційного центру (http://www.legalaid.gov.ua/ua/konkurs-advokativ).

Довідково:

Координаційний центр з надання правової допомоги утворено 6 червня 2012 року постановою Кабінету Міністрів України № 504 «Про утворення Координаційного центру з надання правової допомоги та ліквідацію Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції». Метою діяльності центру є формування в Україні ефективної системи безоплатної правової допомоги, забезпечення її доступності та якості у відповідності до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Безоплатна первинна правова допомога охоплює такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатна вторинна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Надається в Україні із 01.01.2013.

Джерело: прес-служба Міністерства юстиції України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Музеї історії Луцького ...

КОМЕНТАРІ