На Тернопільщині міліціонери затримали автокрадія-початківця

На Тернопільщині міліціонери затримали автокрадія-початківця

26.11.14 15:13 0 606
Міліціонери підозрюють 18-річного мешканця села Матвіївці Шумського району у вчиненні чотирьох крадіжок автомобілів. Три транспортних засоби він викрав у Кременецькому районі, один – у Шумському районі.

Дві автівки наприкінці минулого тижня викрали у Кременці. Близько 11 години у місцевий райвідділ міліції зателефонував мешканець райцентру та повідомив, що з двору його будинку невідома особа викрала автомобіль «ВАЗ-2106». Уже через годину того ж дня надійшла інформація про ще одну крадіжку автомобіля «ВАЗ-2102» і знову ж таки з подвір'я заявника.

За словами першого заступника начальника Кременецького райвідділу міліції Артура Собчука, правоохоронці оперативно встановили особу крадія. З'ясувалося, що до незаконних заволодінь автівками причетний 18-річний мешканець села Матвіївці Шумського району.

Наразі підозрюваний арештований. Правоохоронці довели його причетність до вчинення трьох незаконних заволодінь транспортними засобами у Кременецькому районі, та одного – у Шумському районі.

Сам затриманий розповідає, що того дня приїхав до дівчини. Провівши її додому, пішов до товариша, з яким розпивав спиртні напої. Коли пішов від нього не пам'ятає. Повертаючись, помітив на подвір'ї автівку. Вона була відкрита і з ключами в замку. Юнак сів та поїхав, але недалеко, бо здаючи назад, застряг у ямі. У пошуках допомоги хлопець поблизу цукрового заводу побачив «Жигулі.

- Машина була відчинена, – розповідає підозрюваний, – вишарпнув із замка запалювання дроти, завів автівку і поїхав. По дорозі під ранок заїхав у ліс. Сховав там машину і пішов добиратися додому попутнім транспортом.

Щодо підозрюваного відрито кримінальне провадження. Його дії правоохоронці кваліфікують за частиною 2 статті 289 частиною Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5-7 грудня у Луцьку ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ