240 км меліоративних каналів відновлять на Волині

240 км меліоративних каналів відновлять на Волині

27.11.14 11:18 0 694
На теренах області стартував проект сприяння економічному зростанню регіону, у рамках котрого вдасться оновити мережу меліоративних каналів. Варто зауважити, що відповідну ініціативу реалізовуватимуть за фінансової підтримки Європейського Союзу. Увага до проекту прикута ще й тому, що ним передбачено не лише відновлення 240 км меліоративних каналів, що – надзвичайно важливо, а й розроблення рекомендацій щодо ведення сільського господарства на осушених землях, проведення моніторингових досліджень задля запобігання деградації ґрунтів на відповідних ділянках. Бюджет чималий – 1 млн 46 тис. євро. Відтак, починаючи з вересня наступного року, фахівці візьмуться до справи. За попередніми прогнозами завершать роботи до осені 2016-го.

Про ці та інші нюанси говорили під час стартової конференції проекту «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області», що нещодавно відбулася у Луцьку. Слід зазначити: до роботи конференції долучилися не лише представники влади й працівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, а й науковці. А ще - представники торгово-промислової палати та органів місцевого самоврядування Ковельського і Ратнівського районів.

У вітальному слові перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев подякував Представництву Європейського Союзу в Україні за надану фінансову допомогу, завдяки якій і було отримано практичну можливість для впровадження зазначеного проекту, наголосив на важливості його економічної, соціальної й екологічної складових для регіону та висловив упевненість, що найбільш відчутні та реальні вигоди у результаті втілення проекту отримають понад 18 тис. сільських жителів Ковельщини та Ратнівщини.

Потому присутніх ознайомили з історією та поточним станом водогосподарсько-меліоративного та агропромислового комплексів регіону, акцентуючи особливу увагу на аспектах ефективного використання осушених земель для нарощування сільськогосподарського виробництва.

Менеджер проекту та представники партнерських установ - обласного управління водних ресурсів облдержадміністрації, Поліської дослідної станції Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського», Волинської філії Державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» - детально презентували комплекс заходів, котрі належить здійснити у рамках проекту, зокрема - графіки, методику і технологічні схеми їх проведення, цілі та очікувані результати для кінцевих бенефіціарів, комунікаційні засоби та інструменти візуалізації.

Усі учасники конференції були одностайні: проект буде успішним лише за умови активного залучення мешканців територіальних громад, у першу чергу - сільської молоді.

Довідка.

Програма Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» (ППРРУ) стартувала у січні 2013 року. Її метою є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню країни. Реалізація програми покликана підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку.

Проект «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області» став одним із переможців конкурсу проектних заявок, проведеного ППРРУ у 2013 році. Здійснюватиметься на території Заболоттівськоїй, Гутянської, Заліської сільських радах Ратнівського району та Майданської, Новомосирської, Поповичівської, Голобської і Дубівської сільських радах Ковельщини.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ