У Волинській області електронні адміністративні послуги - головна передумова наближення влади до громадянина

У Волинській області електронні адміністративні послуги - головна передумова наближення влади до громадянина

27.11.14 14:59 0 657
В облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу, в рамках обговорення проекту «Зелена книга державної політики у сфері електронного урядування в Україні». Участь у заході взяли керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк, заступник керівника апарату Роман Матвійчук, директор Інституту вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Семенченко, представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, бізнесу, освіти, ІТ-сектору, медіа та громадськості.

Нагадаємо, область – одна з чотирьох регіонів, які потратили до переліку, де впроваджуватимуть проект «Електронне урядування для підзвітності влади та участі громади» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва.

За словами директора Інституту академії держуправління при Президентові України Андрія Семенченка, проект «Зелена книга» - нова форма державного управління, спрямована на підвищення ефективності, прозорості та відкритості діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування. А також надання якісних і оперативних адміністративних послуг, шляхом впровадження сучасних інформаційних та комунікаційних технологій у державне управління. У документі визначені основні напрямки розвитку е-урядування: електронна взаємодія органів влади, електронні послуги, відкриті дані та електронна демократія. Проект підготовлений робочою групою з розробки урядової політики у сфері розвитку електронного урядування при Віце-прем'єр-міністрові України – міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимирові Гройсману.

Слід зазначити, що е-урядування визначено одним із пріоритетів «Стратегії розвитку-2020».

Заступник керівника апарату облдержадміністрації Роман Матвійчук повідомив, що завдяки злагодженій роботі його команди, в області вдалося створити систему надання електронних адміністративних послуг, яка стане типовим прикладом для решти регіонів України.

- Запровадження електронного урядування надасть можливість повністю перейти на безпаперовий документообіг. Нині до цієї системи підключено 450 установ обласного, районного та місцевого рівнів. При міських виконавчих комітет вже створено та діє 4 ЦНАПи, при РДА - 16. У Центрах вже впроваджено електронні черги, автоматизовано систему електронної взаємодії адміністраторів та надавачів адмінпослуг. У планах запровадити смс-інформування та он-лайн запис на прийом. А також запровадити дану систему у кожному селі та селищі, - зазначив він.

Розробники запевняють, що надання електронних адміністративних послуг є головною передумовою наближення влади до пересічного громадянина, задоволення його потреб, захисту прав та свобод.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Із зони АТО повернулися ...
Наступна новина: Львівська область: ...

КОМЕНТАРІ