КП “Луцькводоканал” отримає позику від НЕФКО

КП “Луцькводоканал” отримає позику від НЕФКО

27.11.14 16:20 0 718
На шньому пленарному засіданні депутати міської ради надали дозвіл КП “Луцькводоканал” на отримання позики від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Директор підприємства Іван Корчук повідомив, що обладнання підприємства уже застаріле. Більшість агрегатів використовується ще з часів СРСР. Вони є енергозатратними. Аби зменшити витрати енергоносіїв, розроблено інвестиційну програму, яка передбачає ряд заходів щодо модернізації систем водопостачання та водовідведення. Іван Корчук зазначив, що передбачається заміна насосного обладнання, реконструкція підземних водозаборів і впровадження системи диспетчеризації та автоматизації системи водопостачання. Це сприятиме й покращенню якості надання послуг водопостачання населенню.

Іван Корчук зауважив, що йшов пошук шляхів фінансування. За його словами, вдалося досягнути домовленостей з НЕФКО. Директор КП “Луцькводоканал” повідомив, що підприємство отримає 495 тисяч гривень євро. Період кредитування становить п'ять років. Відсоткова ставка становить 1 % річних. Іван Корчук зауважив, що протягом одного року, поки впроваджуватимуться заходи, підприємство не сплачуватиме тіла кредиту, а виплачуватиме лише відсотки.

Також Іван Корчук зауважив, що 55 тисяч євро на реалізацію заходів з модернізації систем водопостачання та водовідведення буде витрачено з власних коштів підприємства.

Повідомив директор КП “Луцькводоканал”, що термін окупності становить чотири роки.

Міський голова Микола Романюк подякував представникам Північної екологічної фінансової корпорації за співпрацю та висловив сподівання на її продовження. Він зауважив, що успішно реалізуються окремі проекти з впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних закладах міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ